Nogomet

Krznar: 'Teško gostovanje protiv suparnika u uzlaznoj putanji'

Matej Kačan • srijeda, 27.10.2021.
Krznar: 'Teško gostovanje protiv suparnika u uzlaznoj putanji'
Foto: Pixsell

Trener Dinama Damir Krznar najavio je susret osmine finala SuperSport kupa gdje Modri gostuju kod BSK Bijelog Brda, vodeće ekipe 2. HNL...

Nogometaši Dinama nakon neuspjeha protiv Rapida pa Istre 1961 traže popravak forme, a idealna prilika za to je osmina finala Kupa. No, posao neće biti lak jer Modri gostuju u Bijelom Brdu kod BSK, vodeće ekipe 2. HNL. Koliko su teška gostovanja kod drugoligaša iz vrha pokazali su u utorak Osijek i Rudeš.

Nove obveze Dinama najavio je trener Damir Krznar koji poziva na oprez i pristup.

"Slijedi nam neugodno gostovanje protiv suparnika koji je pun samopouzdanja, u uzlaznoj je putanji, na čelu drugoligaške ljestvice. K tome igramo i na umjetnoj travi pa igračima u takvim situacijama ipak treba određeno vrijeme za prilagodbu na podlogu, brzinu lopte i slično. Jasno je pritom da naša kvaliteta, kako momčadska tako i pojedinačna, mora sve to neutralizirati", započeo je Krznar.

BSK je u drugoligaškom društvu godinama imao priliku igrati protiv Dinama 2 pa su neki prvotimci Dinama već na svojoj koži u prošlosti iskusili utakmice protiv ove momčadi.

"I oni su potvrdili je to agresivna, žestoka, čvrsta, borbena momčad, naši mladi igrači s takvih iskušenja dođu dosta 'strgani', ali i takve situacije pripadaju svojevrsnoj fazi prilagodbe i odrastanja. Jasno je, naravno, da je seniorska momčad već naučena na to, mi smo i brži i snažniji i čvršći, a to trebamo demonstrirati i na terenu."

Dinamo je u jako zgusnutom ritmu, a gotovo je šokantan podatak taj da je u trenutku pobjede nad Gentom Dinamo odigrao više europskih nego ligaških utakmica.

"To je zanimljiv podatak i tu je jasno koliko sve to može biti iscrpljujuće, pogotovo u početnim utakmicama u Europi kad igrate na ispadanje pa je i potrošnja puno veća s obzirom na pritisak rezultata. Nije puno drukčije niti u grupnoj fazi jer svi želimo prolaz tako da nijedna utakmica nije lagana, u svakoj je imperativ pobjede. Kad pobjeda izostane, dolazi do svojevrsnog pražnjenja i puno napora ulažemo u to da ponovno dignemo momčad, da igračima potaknemo svijest na to da je sve to maraton", kazao je Krznar, a najavio i promjene u kadru:

"Pazit ćemo na opterećenja, razmak između utakmica je samo tri dana pa ćemo morati načiniti određene korekcije. Ali, bit će to respektabilna momčad koja će odgovoriti svim zahtjevima", poručio je.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!