Košarka

Denver tijesno svladao Minnesotu, pobjeda Pistonsa u debiju Cunninghama

Matej Kačan • nedjelja, 31.10.2021.
Denver tijesno svladao Minnesotu, pobjeda Pistonsa u debiju Cunninghama

Osim utakmice Bullsa i Jazza, sinoć je u NBA ligi odigrano još čak deset susreta, a najveće su drame odigrane između Bostona i Washingtona u dva produžetka te na susretu Timberwolvesa i Nuggetsa u kojem je Denver s dvije blokade u zadnjem napadu zadržao pobjedu...

Već početak NBA večeri u, za Europu nešto atraktivnijem terminu u 11 navečer, donio je veliku dramu i susret Bostona i Washingtona koji je otišao u čak dva produžetka. Na kraju su Wizardsi uspjeli uzeti pobjedu skočiti na 5-1 omjer na svom sjajnom otvaranju sezone.

Cijelu utakmicu karakterizirao je egal, nijedna ekipa nije vodila s preko devet poena razlike, ali i mali broj poena jer susret je nakon 58 minuta košarke završio sa samo 115:112 uz ukupno zabijen 21 poen u oba produžetka.

Usprkos očajnoj šuterskoj večeri (38/104 iz igre), Wizardsi su u drugom produžetku ipak uspjeli riješiti susret zahvaljujući šutu Spencera Dinwiddieja za 115:112. Bradley Beal je s 36 poena vodio Wizardse, a u utakmici s puno promašaja je bilo i puno skokova pa ih je Kyle Kuzma skupio 17 uz isto toliko poena, a Montrezl Harrell 14 uz 20 poena.

Tijesno je bilo i na susretu Denvera i Minnesote gdje smo skoro vidjeli dramu. Pri 93:91 za Denver napad je uzeo Nikola Jokić, ali je izgubio loptu i Wolvesi kreću u napad za produžetak. No Will Barton je izblokirao prvi pokušaj polaganja, a Jokić se vratio u obranu i izblokirao drugi za zadržavanje vodstva i pobjede Nuggetsa te skok na 4-2.

Jokić je susret završio s 26 poena, 19 skokova i sedam asistencija, dok je kod Wolvesa Malik Beasley ubacio 18 poena.

Velik događaj za budućnost NBA lige dogodio se na dvoboju Detroita i Orlanda gdje je svoj NBA debi upisao prvi izbor ovogodišnjeg drafta, Cade Cunningham. On je krenuo u petorci, ali je po povratku od ozljede bio pod restrikcijom pa je odigrao samo 19 minuta.

Napadački nije bio raspoložen (1/8 iz igre), ali je pokazao veliku borbu u obrani sa sedam skokova i blokadom, dok su Pistonsi na pogon Jeramija Granta (22 poena, sedam skokova, pet dodavanja) upisali prvu pobjedu ove sezone.

Od ostalih rezultata izdvajamo pobjedu Knicksa nad Pelicansima od 123:117 uz učinak karijere RJ Barretta s 35 poena, ali i treći poraz prvaka Bucksa koji su izgubili od San Antonio Spursa. Giannis Antetokounmpo bio je sjajan s 28 poena i 13 skokova, ali je n drugoj strani Dejounte Murray u odličnoj formi koju je nastavio s 23 poena i devet asistencija.

NBA: Washington Wizards - Boston Celtics 115:112 (dva produžetka) Detroit Pistons - Orlando Magic 110:103 New Orleans Pelicans - New York Knicks 117:123 Indiana Pacers - Toronto Raptors 94:97 Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 122:94 Memphis Grizzlies - Miami Heat 103:129 Milwaukee Bucks - San Antonio Spurs 93:102 Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 103:82 Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 91:93 Phoenix Suns - Cleveland Cavaliers 101:92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!