Košarka

Chicago nanio prvi poraz Jazzu usprkos dvoznamenkastom Bogdanoviću

Matej Kačan • nedjelja, 31.10.2021.
Chicago nanio prvi poraz Jazzu usprkos dvoznamenkastom Bogdanoviću

Košarkaši Chicago Bullsa nastavili su svoju odličnu formu te su na samo jednom porazu, a usput su Utah Jazzu nanijeli njegov prvi poraz u sezoni...

Više nemamo neporaženih momčadi u NBA ligi. Dugo su odolijevali Utah Jazzeri, ali su i oni u petoj utakmici morali potpisati poraz, i to od Chicago Bullsa koji se i dalje drže u vrhu Istoka na 5-1 omjeru.

Bullsi su u utakmici protiv jako ozbiljne ekipe dokazali sebi i ostalima da su i sami ozbiljni, a nakon dosta izjednačenog prvog poluvremena su u trećoj četvrtini prelomili i otišli na razliku.

U trećih 12 minuta Jazz ima samo 15 poena, a najviša prednost Bullsa iznosi plus 17 sredinom četvrte dionice. Utah se pred kraj pokušala vratiti, ali bliže od 100:95 minutu i pol do kraja nije mogla.

DeMar DeRozan odmah je odgovorio tricom, Nikola Vučević je dodao polaganje i Bullsi su izdržali posljednji nalet za 107:99 pobjedu.

DeRozan je i predvodio Bullse s 32 poena, dok je Vučević na 16 ubačaja uhvatio i 12 skokova. Napadački raspoložen bio je Zach Lavine s 26 poena. Kod Jazza je Donovan Mitchell zabio 30, ali nije imao suigrača s preko 20.

Rudy Gubert imao je 17 ubačaja i čak 19 skokova, Clarkson 16, dok je Bojan Bogdanović zabio 14. Za to mu je trebalo 32 minute na terenu i čak 14 potrošenih lopti, od kojih je ubacio pet (2/6 trica). Imao je i devet skokova te dvije asistencije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!