Nogomet

Laušić: 'Bišćanov poziv bio je ogromno iznenađenje, preponosan sam'

Branimir Korać, hns.family • utorak, 02.11.2021.
Laušić: 'Bišćanov poziv bio je ogromno iznenađenje, preponosan sam'
Foto: Pixsell

Novo ime ui mladoj hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji je Marin Laušić. Iako mu je ovo prva sezona u HT Prvoj ligi i tek se izborio za konkretniju minutažu u Slaven Belupu, dobri nastupi izazvali su zanimanje i Igora Bišćana...

Dvadesetogodišnji prvotimac Slaven Belupa najprije je u nedjelju bio igrač utakmice u pobjedi (3:2) Koprivničanaca protiv Hajduka, u koju je ugradio prvoligaški prvijenac i asistenciju, a onda je u ponedjeljak stigao poziv izbornika hrvatske U-21 reprezentacije, Igora Bišćana, za predstojeće kvalifikacijske utakmice za Euro 2023. protiv Estonije i Austrije.

"Kakav je osjećaj? Odličan! Presretan sam prvenstveno radi pobjede protiv Hajduka i triju osvojenih bodova, a onda i zbog prvijenca i asistencije. A poziv izbornika Bišćana… To je za mene bilo ogromno iznenađenje, stvarno sam preponosan i dat ću sve od sebe da opravdam poziv", kaže Marin Laušić, kojemu se mobitel užario od poziva i poruka.

"Poruke još uvijek stižu, a prošlo je već nekoliko dana, ha, ha, ha… Stvarno svi čestitaju, ali sve je ovo tek početak. Ne treba mi euforija, moram nastaviti trenirati i maksimalno ulagati u svoj napredak. Samo tako mogu opravdati sve te čestitke. Jesu li stizale poruke iz Dalmacije? Najviše ih je i došlo iz Dalmacije, iz mog rodnog kraja."

Za neupućene, Marin je velik dio svoje mladenačke karijere proveo u Hajduku i Solinu. Ispada da je presudio “svojima”, iako je u prvom redu pomogao Slaven Belupu odvojiti se sa začelja prvenstvene ljestvice.

"Pobjeda nad Hajdukom jako nam je bitna da se malo odvojimo od dna, iako… Moje je mišljenje da momčad Slaven Belupa vrijedi puno više od trenutačnog položaja na ljestvici. Pokazali smo to više puta ove sezone, ali u većini utakmica stvarno nismo imali sreće. Nadam se da je tome kraj i da će od sad sve biti puno bolje."

Marin će u U-21 reprezentaciji zateći mnoge suigrače iz ranih igračkih dana.

"Znam igrače s kojima sam nekad igrao u Hajduku, Biuka, Vuškovića, Ljubičića, Palaversu… Međutim, uvjeren sam da su i ostali dečki super i jedva ih čekam upoznati. Inače, pratio sam sve utakmice reprezentacije u tekućem kvalifikacijskom ciklusu. Momčad je odlična, puna energije i kvalitete, presretan sam što ću biti dio te priče. Pozicija koja mi najviše odgovara? Mogu igrati na svim pozicijama u napadu, trener Zekić me u zadnje tri utakmice stavljao na poziciju polušpice tako da je i to jedna od opcija."

Nedjeljna koprivnička priča je uistinu vrlo zanimljiva, dvadesetogodišnji Marin Laušić postigao je prvi, a njegov 38-godišnji suigrač, Ivan Krstanović, 112. pogodak u HNL-u.

"Što reći o Krstanoviću, riječ je o odličnom, igraču i čovjeku, mogu ga samo slušati i puno od njega naučiti. Postići 112 golova u HNL-u je velika stvar i čestitam mu od srca na tom podvigu", zaključio je Laušić.

AUTOR: Hrvatski nogometni savez

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!