Europska liga, skupina H, 4. kolo, 04.11.2021, 21:00 h, Stadion u Maksimiru
Suci: John Beaton, Graeme Stewart, Alan Mulvanny (Škotska)
Dinamo
Dinamo
Bruno Petković 12'
Komnen Andrić 34'
Josip Šutalo 83'
3:1(2:1) Rapid Beč
Christoph Knasmüllner 8'
Rapid Beč

Raspoloženi Dinamo uzvratio Rapidu za nepotreban poraz u Beču!

Jan Šneler • četvrtak, 04.11.2021.
Raspoloženi Dinamo uzvratio Rapidu za nepotreban poraz u Beču!
Foto: Pixsell

Dinamo je pokazao na Maksimiru kako je bolja momčad od Rapida. Modri su dominirali i na kraju zasluženo slavili s 3:1 pokazavši puno više od gostiju čime su napravili veliki korak prema ostanku u Europi i na početku 2022. godine...

Rapid Beč
Dinamo
Rapid Beč
7
(do 73')
9
(do 79')
99
(do 89')
Pričuvni igrači
 
Trener
Damir Krznar
25
Paul Gartler
4
Emanuel Aiwu
5
Robert Ljubičić
8
Christoph Knasmüllner
14
Srđan Grahovac
(do 81')
20
Maximilian Hofmann
26
Martin Moormann
(do 21')
27
Marco Grüll
(do 69')
29
Ercan Kara
(do 69')
31
Maximilian Ullmann
36
Kelvin Arase
(do 46')
Pričuvni igrači
43
Leopold Querfeld
21'
13
Thorsten Schick
46'
10
Thierno Ballo
69'
32
Kohya Kitagawa
69'
46
Denis Bošnjak
81'
Trener
Dietmar Kühbauer

U četvrtom kolu Europske lige Dinamo je na svom terenu svladao bečki Rapid (3:1) i došao vrlo blizu prolasku u nokaut fazu Europske lige. Modri su potpuno zasluženo slavili, pokazali daleko bolju igru od Rapida i upisali nova tri boda.

Slično kao u Beču, Dinamo nije dobro otvorio utakmicu te je Rapid u ranoj fazi došao do vodstva. Potpuno je zaspala Dinamova obrana, Bartol Franjić nije uspio namjestiti offside zamku i Rapid je došao do prednosti. Bez problema je loptu primio Christoph Knasmüllner i matirao bespomoćnog Dominika Livakovića.

Kao što smo rekli, Dinamo je slično otvorio susret u Beču, ali jednako kao i tada, tako je i na Maksimiru brzo izjednačio. U 12. minuti, Mislav Oršić lijepo je ubacio, a sjajno glavom za 1:1 pogodio Bruno Petković.

Postignuti pogodak dao je Dinamu krila i utakmica se potpuno okrenula u korist Modrih. Puno bolje izgledao je Dinamo, pritiskao, ali nedostajalo je pravih prilika pred gostujućim golom. Ipak, Dinamu se otvorilo u 34. minuti kada je akciju pokrenuo sjajni Petković.

Napadač Dinama lijepo je proigrao Franjića koji proigrava u petercu Komnena Andrića, a ovaj u padu poentira za preokret Modrih. Do kraja prvog dijela, Dinamo više nije imao većih prilika, ali je Rapid u samoj završnici umalo izjednačio. Livaković je nepotrebno istrčao s gol linije, ali Ercan Kara glavom ipak nije bio precizan.

U drugi dio Dinamo je ušao jednako agresivno i opasno. Rapid nije nalikovao na momčad iz Beča, a Modri su očigledno nastojali što brže doći do trećeg pogotka. Sjajnu šansu imao je Oršić u 63. minuti, ali njegov odlični pokušaj iz slobodnog udarca pogodio je okvir gola.

Činilo se da gol visi u zraku i da je pitanje vremena kada će Dinamo doći do povećanja prednosti, ali onda su se Modri malo povukli i odlučili prepustiti inicijativu Rapidu. U 80. minuti iz jedne poluprilike Rapid je umalo izjednačio, ali Livaković je bio dobro postavljen i otklonio je opasnost.

U 83. minuti Dinamo je konačno došao do trećeg pogotka. Sjajan ubačaj Marka Bulata iz slobodnog udarca iskoristio je Josip Šutalo i glavom poentirao za 3:1. Iako je sve već bilo riješeno, u samoj završnici, u drugoj minuti sudačke nadoknade, Dinamo je imao još jednu lijepu priliku, ali udarac Luke Menala iz pada pogodio je stativu.

Dinamo je tako uzvratio Rapidu za poraz u Beču i zasluženo došao do pobjede kojom je praktički jednim korakom u drugoj fazi Europske lige. Modri ovise o sebi, a prolaz u nokaut fazu natjecanja može izboriti već u sljedećem kolu protiv Genka.

Dodajmo za kraj kako osim odlične igre Dinama, sve pohvale zaslužuju i Bad Blue Boysi koji su večeras slavili 35. rođendan. Navijači Dinama svih 90 minuta gromoglasno su bodrili svoj sastav, gurali momčad prema pobjedi i definitivno bili 12. igrač. Šteta je samo što maksimirski stadion nije ljepši i akustičniji jer bi dojam i ugođaj bio još bolji.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Europska liga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Genk2:2West Ham
Dinamo3:1Rapid Beč
1West Ham  611:3+813
2Dinamo 69:6+310
3Rapid Beč 64:9-56
4Genk 64:10-65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!