Košarka

Sport petkom: Cibona i Zadar u utakmici dana u Domu Dražena Petrovića

Branimir Korać • petak, 05.11.2021.
Sport petkom: Cibona i Zadar u utakmici dana u Domu Dražena Petrovića
Foto: Pixsell

Petak kao i obično donosi uvod u sportski vikend, a danas nas očekuje i jedan veliki košarkaški dvoboj, u Domu Dražena Petrovića sastaju se Cibona i Zadar...

HT Prva liga: Slaven Belupo - Gorica

15. kolom nastavlja se natjecanje u HT Prvoj ligi gdje u prvom susretu danas igraju Slaven Belupo i Gorica. Koprivničanci su dosad upisali samo dvije pobjede i to protiv Dinama i Hajduka, a upravo u prošlom kolu svladani su Splićani. Ta pobjeda sigurno je nakrcala Koprivničance samopouzdanjem te se očekuje nova pobjeda, ovaj put protiv Gorice.

"Imali smo malo vremena poslije Hajduka, imamo još trening i vidjet ćemo kakvo je stanje u momčadi. Trebala nam je ta pobjeda, malo smo se emotivno ispraznili, ali sada nam treba pod svaku cijenu pobjeda protiv Gorice da ta tri boda kod Hajduka potvrdimo. Nisam nikada kao trener bio u ovakvoj situaciji. I Paracki ima ozljedu te je mjesec i nešto dana van konkurencije, Božić, no tu sam i ja kriv jer je htio igrati, a nije bio do kraja zaliječen. Kvržić ima tu ozljedu tetive, s Grgićem je situacija teža jer mu se pomaknuo kralježak i neće ga biti pet-šest tjedana. Možda sam radio malo preintenzivno, ali sve su ozljede mehaničke, mislim da je dio toga do ovih hibridnih terena", ističe Zoran Zekić.

Goričani su za razliku od Slaven Belupa u prošlom kolu poraženi, igrali su protiv Dinama na svom stadionu u "neviđenoj" utakmici. Naime magla je stvarala ogromne probleme, više onima na tribinama i pred malim ekranima, nego igračima na travnjaku. Tu je Dinamo slavio s 2:0 i Gorica će se pokušati vratiti pobjedama u ovom susretu.

"Ako izuzmemo dužu ozljedu Juniora, svi su zdravi i spremni, nemamo kartoniranih igrača. Očekujem da ćemo pružiti ponovno dobru igru, kao i protiv Dinama, ali da smanjimo greške i zabijemo. Na nama je da budemo što efikasniji i što kvalitetniji u napadu i da u Koprivnici upišemo pobjedu. Slaven Belupo je u zadnjih nekoliko utakmica podigrao razinu svoje igre, igraju jako dobro i kao nagrada je stigla ta pobjeda protiv Hajduka. Očekuje nas sve, samo ne laka utakmica", kaže Krunoslav Rendulić.

HT Prva liga: Cibona - Zadar, Šibenka - Split

U devetom kolu HT Premijer lige danas su na rasporedu dva dvoboja. U Domu Dražena Petrovića u utakmici kola sastaju se Cibona i Zadar te na Baldekinu Šibenka i Split.

Sva tri hrvatska regionalna ligaša odradit će svoje zadaće u hrvatskom prvenstvu prije nego što se posveti regionalnim obavezama.

Cibona i Zadar u dosadašnjem dijelu sezone u hrvatskom prvenstvu upisali su po šest pobjeda i dva poraza te će se netko nakon današnjeg dvoboja odvojiti. U međusobnom dvoboju u regionalnoj ligi Cibona je u gostima svladala Zadar sa 68:67.

Cibosi su dva poraza u dosadašnjem dijelu natjecanja upisali protiv Splita i Cedevite Junior dok je Zadar gubio od Spklita i Škrljeva.

Šibenka ima utakmicu manje zbog odgode dvoboja s Vrijednosnicama Osijek nakon zaraze koronavirusom, a u dosadašnjem dijelu sezone upisala je samo jednu pobjedu te čak šest poraza. S druge strane Split je na vrhu ljestvice sa sedam pobjeda i tek jednim porazom od Cedevite Junior.

Ostali važniji događaji

Premier liga:
Southampton - Aston Villa 21:00

Ligue 1:
Lens - Troyes 21:00

Druga HNL:
Sesvete - Opatija 14:00
Inter - Kustošija 17:00

Serie A:
Empoli - Genoa 20:45

Bundesliga:
Mainz - Borussia (M) 20:30

La Liga:
Athletic Bilbao - Cadiz 21:00

Euroliga:
Anadolu Efes - Zenit 18:30
Žalgiris - Alba 19:00
Olympiakos - Monaco 20:00
Baskonia - Maccabi 20:30
Bayern - Real Madrid 20:45

ABA liga:
SC Derby - Borac 20:00

ATP Pariz, četvrtfinale:
Duckworth - Hurkacz
Đoković - Fritz
Gaston - Medvjedev
Ruud - Zverev

Billie Jean King Cup, polufinale:
Rusija - SAD
Australija - Švicarska

1. HRLŽ:
Bjelovar - Lokomotiva 17:30

1. HMNL:
Vrgorac - Pula 20:00

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!