Nogomet

Bišćan: 'Protiv Estonije smo favoriti i očekujemo tri boda, s Austrijom će biti puno teže'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 08.11.2021.
Bišćan: 'Protiv Estonije smo favoriti i očekujemo tri boda, s Austrijom će biti puno teže'
Foto: Pixsell

U akciji će biti i mlada hrvatska nogometna reprezentacija koja prvo u Puli igra protiv Estonije, a zatim je čeka puno teži dvoboj u godstima protiv Austrije...

Zadnje okupšljanje za mladu reprezentaciju u 2021. godini donosi još dvije kvalifikacijske utakmice. Izbornik Igor Bišćan vjeruje da će igrači nastaviti kao dosad.

"Zadnji ciklus ove godine. Prva utakmica s Estonijom, tu smo favoriti i računamo na tri boda, a nakon toga potpuno suprotna utakmica protiv jako kvalitetne Austrije. Izgubila je neke bodove koje nije planirala izgubiti i nema pravo na kiks, bit će dodatno opasna. Kada završimo s Estonijom, okrećemo se Austriji što će biti izuzetno zahtjevna utakmica. Dečki su dosad superkvalitetno odgovorili na sve izazove, vjerujemo da će to tako biti i sada."

I ovaj put Igor Bišćan je pozvao neka nova imena.

"Uvijek nekoliko igrača naznači kvalitetu i formom i izvedbom zasluži poziv. Neki s druge strane zbog ozljeda ili izostanka kontinuiteta otpadnu, ali to se mijenja od okupljanja do okupljanja, na nama je da izaberemo najbolje."

S kojimk igračima će konkretno računati u ova dva susreta, Bišćan će znati tek kasnije tijekom dana.

"Imamo naznaka da bi moglo biti izostanaka nakon ovog vikenda. Još čekamo rezultate pregleda kod nekih igrača i bit ćemo tijekom dana pametniji."

Odmah nakon okupljanja, reprezentacija odlazi u Pulu.

"Odmah idemo za Pulu i tamo ćemo se pripremati. Neće to biti kao sa San Marinom, Estonci su tvrdi i pristojno organizirani. Ne predaju se bez obzira na rezultat, nisu još zabili gol jer su limitirani u kreaciji, ali fizički su dosta ozbiljni da takvi moramo biti i mi ako želimo tri boda."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!