Tenis

Henin: 'Raducanu ćemo trebati dati vremena za navikavanje'

Matej Kačan • utorak, 09.11.2021.
Henin: 'Raducanu ćemo trebati dati vremena za navikavanje'

Nekadašnja belgijska tenisačica Justine Henin dala je nekoliko savjeta mlađoj kolegici Emmi Raducanu u procesu navikavanja na novi status nakon osvajanja US Opena...

Britanska tenisačica Emma Raducanu doživjela je pad u formi nakon osvajanja US Opena, ali iskusna Justine Henin tu ne vidi problem. Belgijka smatra da su oscilacije i period navikavanja normalni za mladu tenisačicu.

"Sve se dogodilo jako brzo, u razmaku od nekoliko tjedana između Wimbledona i US Opena. Treba tu mnogo probavljanja, naravno da je u središtu pozornosti i to je nešto s čime se mora nositi."

Raducanu se jako brzo našla u zvjezdanom statusu i sve to nije lako podnijeti odjednom, trebat će privikavanja.

"Kad osvojite Grand Slam, pogotovo kad dođete ni iz čega i iznenadite sve, to podiže mnogo pitanja i pažnje. Zapalila je teren svojim tenisom, svojim stavom i bila sam impresionirana svježinom koju je donijela. Tek ćemo u sljedećim mjesecima vidjeti što može, počevši u Linzu", kazala je Henin.

Iskusna Belgijka smatra da je najveća opasnost za karijeru mlade igračice sav taj pritisak koji status zvijezde nosi, pogotovo briga za stvari koje nemaju veze sa sportom.

"Morat ćemo joj dati vremena jer mora se nositi s mnogo toga. Mlada je, najviše se mora nositi sa svojim statusom i to je danas jedna od najvećih opasnosti za karijeru. Generalno smo u društvu u kojem se morate sve više i više brinuti za imidž, i to postaje prepreka u sportu jer iziskuje mnogo energije", kazala je Henin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!