Košarka

Sport utorkom: Osječani na svom parketu traže prvu pobjedu u ABA 2 ligi

Branimir Korać • utorak, 09.11.2021.
Sport utorkom: Osječani na svom parketu traže prvu pobjedu u ABA 2 ligi
Foto: Pixsell

Nakon sportskog predaha u ponedjeljak koji je donio tek dvoboj između Cibone i Krke, utorak je već nešto bogatiji i donosi nam košarkaška, teniska i vaterpolska uzbuđenja...

ABA 2 liga: Sutjeska - Vrijednosnice Osijek (21)

Drugi turnir ABA 2 lige igra se u Osijeku, a hrvatski predstavnik, ujedno i domaćin turnira, Vrijednosnice Osijek, hvatat će prvu pobjedu. Prva prilika je već večeras kada Osječani igraju protiv Sutjeske iz Nikšića.

Na prvom turniru Vrijednosnice su upisale dva poraza i uz novosadsku Vojvodinu jedina su momčad bez pobjede. Ta dva poraza upisana su protiv Sparsa s 82:74 i uvjerljiviji poraz protiv Lovćena s 94:76.

Vojvodina je pak odigrala dvije tijesne utakmice i upisala dva mala poraza. Prvo je prokockala visoku prednost protiv Zlatibora i izgubila 79:74, a zatim je u produžetku izgubila od Mladosti s 93:90.

Protivnik Osječana je Sutjeska koja je pak krenula pobjedom protiv Rogaške, a zatim je upisala poraz od Pelistera.Prvo ime Sutjeske u tim susretima bio je Vladimir Tomašević.

ATP Stockholm, prvo kolo: Botic van de Zandschulp - Nino Serdarušić (14)

Organizatori ATP turnira u Stockholmu suočavaju se s velikim brojem otkaza pa je tako i dio lucky losera, poraženih u kvalifikacijama, ušao u glavni ždrijeb.

Među njima je i Nino Serdarušić kojeg je u zadnjoj rundi kvalifikacija svladao Talijan Vavassori koji se tako prvi put u karijeri plasirao u glavni ždrijeb nekog ATP turnira. Hrvatski tenisač je uskočio u glavni turnir nakon što je nastup otkazao i Australac Jordan Thompson.

Protivnik Serdarušića u glavnom turniru bit će Nizozemac Botic van de Zandschulp kojeg je nedavno Marin Čilić svladao u polufinalu u St. Peterburgu.

Van de Zandschulp je eksplodirao ove sezone i upisao nekoliko zvučnih pobjeda, u već spomenutom St. Peterburgu svladao je Andreja Rubljova, a na US Openu došao je iz kvalifikacija do četvrtfinala. Pritom je izbacio Carlosa Tabernera, Caspera Ruuda, Facunda Bagnisa i Diega Schwartzmana.

LEN Liga prvaka: Jadran Split - Dinamo Tbilisi (19)

Vaterpolisti splitskog Jadrana u drugom kolu Lige prvaka igrat će protiv gruzijskog Dinama. Momčad iz Tbilisija i Jadran još uvijek nemaju bodova, a Gruzijci su u prvom kolu visoko poraženi u gostima kod Olympiakosa s 20:9.

Jadran je krenuo u Ligu prvaka vrlo teškim gostovanjem kod Barcelonete gdje su Splićani ostali bez bodova i upisali su poraz 11:6. U svom bazenu protiv Dinama očekuju prve ovosezonske bodove u elitnom natjecanju.

"Ovo nam je odlična prilika za prve bodove. Ne treba nikoga podcijeniti, ali protivnik nije toliko zahtjevan kao svi ostali. Svakako smo kvalitetnija momčad od Dinama i sve osim naše pobjede bio bi neuspjeh. Igrač više je jedino što nije valjalo u Barceloni, drugo je štimalo. Događa se, ne znam koji je bio razlog. Prva nam je ovo utakmica da nije išla realizacija, do tog dijela igre smo bili odlični, imali smo šansi, ali nismo ih iskoristili", kaže Mile Smodlaka, trener Splićana.

Inače, u redovima Dinama igra i jedan hrvatski internacionalac i to Marko Jelača koji je ujedno i kapetan i jedan od najboljih igrača.

Ostali važniji događaji

Eurokup:
Venezia - Budućnost 20:00
Levallois - Trento 20:30

FIBA Liga prvaka:
Galatasaray - Igokea 18:00
Nymburk - PAOK 18:30
Manresa - Pinar Karsiyaka 21:00

ABA 2 liga:
Lovćen - Helios 15:00
Vojvodina - Rogaška 18:00
Sutjeska - Vrijednosnice Osijek 21:00

Next Gen Finals:
Nakashima - Cerundolo 14:00
Alcaraz - Rune 15:30
Korda - Gaston 19:30
Musetti - Baez 21:00

ATP Stockholm, prvo kolo:
Bublik - Rinderknech 14:00
Martinez - Ruusuvuori 15:30
Murray - Đurasović 18:00
Gerasimov - Fritz 19:30
Dodig/Melo - Gonzalez/Molteni 15:30

WTA Linz, prvo kolo:
Collins - Minnen 14:00
Paolini - Zheng 14:30
Sasnovič - Halep 16:00
Raducanu - Wang 17:30
Kalinina - Kudermetova 20:00

1. HRLŽ:
Dalmatinka - Podravka 19:00

Liga prvaka:
Jadran Split - Dinamo Tbilisi 19:00
Novi Beograd - Olympiakos 19:45
Brescia - Barceloneta 20:30
Radnički - Ferencvaros 20:30

FOTO: ABA liga 2/Dragana Stjepanović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!