Košarka

Sport srijedom: Gorica na ispitu nakon Sesarovog odlaska, vaterpolisti u Europi

Matej Kačan • srijeda, 10.11.2021.
Sport srijedom: Gorica na ispitu nakon Sesarovog odlaska, vaterpolisti u Europi

Dok još čekamo početak reprezentativnih obveza i nogometna uzbuđenja, sredina tjedna uglavnom je rezervirana za europske utakmice u ostalim sportovima. Danas su uglavnom na meniju košarkaši, vaterpolisti, ali i tenisačice koje kreću u svoje finale sezone...

Alpe Adria kup: Klosterneuburg - Gorica (18)

Nakon naprasnog odlaska Josipa Sesara s klupe, košarkaše Gorice čeka novi ispit u Alpe Adria Cupu u kojem su u trećem kolu upisali i prvi poraz, a sad traže popravak forme i pobjedu nad Klosterneuburgom.

Dukese je Gorica već svladala u drugom kolu natjecanja, u Hrvatskoj je bilo uvjerljivih 100:78, a Austrijanci su sa samo jedno pobjedom u četiri susreta na samom dnu ljestvice. Ni u domaćoj ligi ne ide ništa bolje, suparnik Gorice ne zna za pobjedu već mjesec dana i ima niz od osam poraza.

Gorica je baš prekinula svoj niz poraza protiv Furnira, a onda se dogodio novi potres, odlazak Sesara koji nije do kraja objašnjen osim "osobnih razloga" i dok se traži novi trener, momčad vodi pomoćnik Bože Radoš.

"Iako smo u utakmici koju smo s njima igrali na domaćem terenu relativno lako riješili pitanje pobjednika i dalje mislim da smo mi puno kvalitetnija ekipa. Mislim da će dosta toga ovisiti o nama i ako budemo imali dobar šuterski dan te ukoliko bude dobar protok lopte kao protiv Furnira mislim da ne bi trebalo biti problema u ovom susretu", kazao je Sesarov nasljednik.

Liga prvaka: Jug - Marseille (19)

Vaterpolisti Juga također imaju svoje europske obveze, u drugom kolu skupine B Lige prvaka na svom Gružu dočekuju francuski Marseille. Dubrovčani su i dalje u savršenom nizu, u ligi ne znaju za poraz i u Ligu prvaka su krenuli s 13:7 protiv Hannovera i to žele nastaviti.

Marseille je svoj nastup u Ligi prvaka otvorio 13:7 porazom od Pro Recca i to će definitivno htjeti popraviti, posebno ako se u obzir uzme jako dobra forma u domaćem prvenstvu gdje su Francuzi bez poraza.

Ove dvije ekipe srele su se tri puta prošle sezone i Jug je slavio dvaput, jednom u grupnoj fazi, ali i u lipnju na završnom turniru kad su Dubrovčani slavili sa 16:13 u borbi od petog do osmog mjesta. Po svemu ovome, Jug bi trebao biti favorit.

Eurokup: Telimar - Mladost (19:30)

Uz Jug, u "europski bazen" će i vaterpolisti Mladosti koji pred sobom imaju mnogo teži posao. Mladost u četvrtfinalu Eurokupa hvata četiri pogotka zaostatka protiv Telimara koji je u prvom susretu u Zagrebu slavio s 11:7.

Pomlađena momčad Mladosti u ovoj sezoni pobjeđuje gdje mora, ali se teško nosi s jačim i iskusnijim ekipama pa poraz od Telimara nije iznenađenje ako uzmemo u obzir da se radi o ekipi koja u talijanskoj ligi drži peto mjesto i 3-1-1 omjer.

Talijani su u Zagrebu pokazali da su dosta jači i samo čudo može donijeti Mladosti prolaz, ali to ne znači da će se Žapci predati.

"U Palermu idemo isprati gorak okus koji je ostao nakon zagrebačke utakmice s njima. Nastojat ćemo popraviti dojam. Idemo na pobjedu, pa ćemo vidjeti što će biti. Želja nam je da budemo bolji nego što smo bili doma, što neće biti posebno teško s obzirom na ono što smo prikazali u Zagrebu. Skupo ćemo prodat svoju kožu i nastojati ih iznenaditi. Vidjet ćemo kako će to izgledati", kazao je trener Zoran Bajić.

WTA Finals

U Meksičkoj Guadalajari kreće finale ženske teniske sezone, WTA Finals koji je iz Kine premješten na meksičku lokaciju. Razlog pomicanja je bio koronavirus i mjere, ali ni u Meksiku nije lako.

Naime, lokacija je na velikoj nadmorskoj visini pa se već nekolicina igračica žalila na rijedak zrak koji otežava disanje i kontrolu leta loptice. No, uvjeti su isti za najboljih osam tenisačica koje su se pojavile u Meksiku.

Nedostaje ona najbolja, Ashleigh Barty propušta i ovaj turnir pa je status prve nositeljice i favoritkinje preuzela druga igračica svijeta Arina Sabalenka.

Prve večeri odigrat će se dva meča, i to u skupini B gdje je najbolje rangirana tenisačica Barbora Krejčikova, treća na WTA ljestvici koja igra protiv osme na svijetu, Anett Kontaveit.

Estonka je u sjajnoj formi i u kolovozu je bila 30. na svijetu, ali je sjajnom jeseni uspjela osigurati završnicu. Nastup na završnici počinje protiv Čehinje koja je ove sezone uzela tri titule, uključujući i Roland-Garros.

Nakon njih će na teren i susjede na WTA ljestvici, četvrta i peta na svijetu Karolina Pliškova i Garbine Muguruza. Španjolka se tu vraća nakon četiri godine pauze po četvrti put, a najbolji rezultat je imala 2015. kad je došla do polufinala.

Pliškova je na Finalsima po peti put u nizu, a tu je zahvaljujući jako dobrom nizu u drugom dijelu sezone gdje je uspjela doći do finala Rima, Wimbledona, kao i četvrtfinala u US Openu te je jedna od dvije igračice koje su među najboljima bez osvojene titule ove sezone.

Ostali važniji događaji

U-19 EURO, kvalifikacije
Hrvatska - Gibraltar 12:00

ATP Next Gen Milan

ATP Stockholm, parovi
Mertinez/Vavassori - Freund/Serdarušić

WTA Linz

WTA Finals, parovi
Aoyama/Shibahara - Jurak/Klepač

Challenger Bratislava 2, parovi
Nad/Privara - Ajduković/Džumhur

Eurokup
Lietkabelis - Hamburg 18:00
Promitheas - Bursaspor 18:30
Slask - Lokomotiv 18:45
Cedevita Olimpija - Ulm 20:00
Andorra - Partizan 20:00
Virtus - Valencia 20:30
Gran Canaria - Bourg 21:00
Joventut - Turk Telekom 21:00

FIBA Liga prvaka
Tofas - Strasbourg 18:00
Hapoel Jerusalem - Ostrow 20:00
Oostende - Kalev/Cramo 20:00
Tenerife - Prometey 20:30

ABA 2 liga
MZT - Pelister 15:00
Podgorica - Zlatibor 18:00
Mladost Zemun - Borac BL 21:00

1. HRLŽ: Split 2010 - Podravka 18:00

1. HMNL: Futsal Dinamo - Olmissum 19:00

FOTO: Nenad Mudrinić/KK Gorica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!