Tenis

Jurak i Klepač upisale uvjerljiv poraz na startu WTA Finalsa

Matej Kačan • četvrtak, 11.11.2021.
Jurak i Klepač upisale uvjerljiv poraz na startu WTA Finalsa

Hrvatska tenisačica Darija Jurak porazom je otvorila svoj nastup na WTA Finalsu u Guadalajari. Ona je u paru s Andrejom Klepač poražena od japanske kombinacije...

WTA Finals u Guadalajari, završni turnir najboljih tenisačica svijeta, ima i hrvatsku predstavnicu. U konkurenciji parova tu je Darija Jurak u paru s Andrejom Klepač, a krenula je porazom.

Vrlo lako, za samo sat i pet minuta igre su bolje od njih bile japanske tenisačice Suko Aoyama i Ena Shibahara, inače drugi ženski par svijeta.

Japanke nisu dopustile nikakvo iznenađenje ni dramu i prvi set uzimaju bez izgubljenog gema. Za 6:0 trebale su im samo 22 minute, dok su u drugom setu Jurak i Klepač pružile ipak bolji otpor.

Klepač je primila medicinsku pomoć za leđa i zaigrale su bolje, krenule breakom za 2:1, ali su ga odmah i ispustile. Zadnja šansa otišla je kod 3:3 kad su propustile čak tri break lopte, a Japanke su pri 5:4 napravile novi break pri 40:40 i došle su do pobjede.

Jurak i Klepač još imaju dva susreta za pokušaj promocije u drugi krug i polufinale, a sljedeće su im suparnice Nicol Melichar-Martinez i Demi Schuurs koje su u prvom kolu upisale pobjedu.

WTA Finals, parovi:
D. Jurak/A. Klepač - S. Aoyama/E. Shibahara 0:6, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!