SP 2022., kvalifikacije, skupina H, 9. kolo, 11.11.2021, 20:45 h, Nacionalni stadion Ta'Qali
Suci: Deniz Aytekin, Christian Dietz, Dominik Schaal, Florian Badstübner (Njemačka)
Malta
Malta
Marcelo Brozović 31' (ag)
1:7(1:4) Hrvatska
Ivan Perišić 6'
Duje Ćaleta-Car 22'
Mario Pašalić 39'
Luka Modrić 45'+2'
Lovro Majer 47', 64'
Andrej Kramarić 53'
Hrvatska

Raspoložena i raspucana Hrvatska pregazila Maltežane uoči utakmice odluke

Jan Šneler • četvrtak, 11.11.2021.
Raspoložena i raspucana Hrvatska pregazila Maltežane uoči utakmice odluke
Foto: Pixsell

Hrvatska nogometna reprezentacija ozbiljno je odradila posao na Malti i upisala ogromnu pobjedu 7:1. Odluka o prvom mjestu u skupini past će na Poljudu gdje Hrvatska u nedjelju od 15 sati traži pobjedu protiv Rusije za vizu za Katar...

Malta
Hrvatska
1
Henry Bonello
2
Kurt Shaw
(do 83')
5
Andrei Agius
13
Enrico Pepe
20
Cain Attard
19
Bjorn Kristensen
(do 46')
17
Teddy Teuma
(do 62')
3
Ryan Camenzuli
7
Joseph Mbong
(do 68')
9
Luke Montebello
(do 62')
18
Jurgen Degabriele
Pričuvni igrači
10
Stephen Pisani
46'
6
Matthew Guillaumier
62'
14
Alexander Satariano
62'
21
Shaun Dimech
68'
4
Karl Micallef
83'
Trener
Devis Mangia
10
(do 55')
15
(do 62')
14
(do 55')
Pričuvni igrači
Trener
Zlatko Dalić

Premda je bilo jasno u uvodu susreta kako protiv Malte Hrvatska neće imati problema, važno je bilo zabiti pogodak što prije. Već nakon šest minuta Vatrenima je to pošlo za rukom.

Nakon što je Luka Modrić osvojio jednu loptu i proslijedio prema Andreju Kramariću, ovaj je vrlo nesebično uposlio Ivana Perišića koji s desetak metara mirno pogađa. Hrvatska je krenula furiozno i tako i nastavila.

U 12. minuti Joško Gvardiol se odlično snašao i zabio, međutim VAR je potvrdio da se radilo o zaleđu. Nešto kasnije, zabila je i Malta, Jurgen Degabriele ostao je sam ispred Ive Grbića, ali ponovno VAR i ponovno potvrda sudačke odluke - zaleđe.

Igralo se dinamično, ali bilo je vidljivo da Hrvatska ne misli stati. U 22. minuti Modrić ubacuje iz slobodnog udarca, a glavom zabija Duje Ćaleta-Car. Maltežani su bili u potpuno podređenom položaju, ali pomalo smiješnim i bizarnim autogolom Marcela Brozovića, uspjeli su barem smanjiti zaostatak.

Veznjak Intera pokušao je otkloniti opasnost, ali pogodio je sebe u glavu i poslao loptu u vlastitu mrežu. Dosta nesreće i nespretnosti, ali jasno bez većih posljedica. Ipak, sve se vraća na ranije postavke u 39. minuti kada ponovno Kramarić briljira nesebičnošću.

Lovro Majer ga je lijepo uposlio, Kramarić odradio sve i ostavio loptu za Marija Pašalića koji iz blizine pogađa praznu mrežu. Lijepa gesta, naročito prema igraču koji je u dresu Atalante često nesebičan i sklon proigravanju suigrača.

Pašalić je svoje asistentske sposobnosti pokazao u sudačkoj nadoknadi. U šesnaestercu je petom ostavio loptu za Modrića koji pogađa za sada već ogromnih 1:4. U nastavku susreta na teren je ušao i Kristijan Jakić, a već početkom drugog dijela Hrvatska dolazi i do petog pogotka.

Kramarić je pucao glavom nakon ubačaja Josipa Juranovića, vratar Malte nakratko odbio, a Majer pospremio loptu u mrežu. Zaslužen pogodak za Majera koji je odradio sjajnu utakmicu i definitivno se nametnuo izborniku. Šest minuta kasnije, možda i ponajbolji pojedinac današnjeg susreta konačno zabija.

Nakon dvije asistencije, Kramarić je u 54. minuti vidio kako je vratar Malte daleko od svog gola, i s velike distance udarcem po podu zabio za 1:6. Prekrasan pogodak iznimno raspoloženog Kramarića kojeg je minutu kasnije zamijenio Bruno Petković.

Zlatko Dalić odlučio se malo promiješati sastav, uvesti još nekolicinu igrača da osjete teren. Ušli su uz Petkovića Nikola Vlašić i Mislav Oršić, a u 62. minuti Marko Livaja. Napadač Hajduka bio je upravo dvije minute kasnije jedan od ključnih igrača u prekrasnoj akciji za sedmi pogodak.

Oršić je uposlio Livaju koji mu odmah vraća loptu, ali krilo Dinama iskusno ostavlja loptu za Majera čiji sjajan udarac pogađa mrežu. Dosta je bilo hrvatskim reprezentativcima, sedam pogodaka bilo je dovoljno kao poruka Rusiji da Hrvatska izgleda spremno i odlučno. Inače, Vatreni su po prvi put u povijesti večeras postigli više od šest pogodaka u gostima.

Sjajna pobjeda, sjajna igra premda je jasno protiv inferiornog protivnika. Ipak, jedno je jasno, Hrvatska izgleda sjajno i spremno. Rusija je "bacila rukavicu" sa šest pogodaka Cipru, a Hrvatska vratila pobjedom na Malti. Sve je spremno za nedjelju i Poljud. Ogromna prilika da Hrvatska pobjedom izbori plasman u Katar.

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

SP 2022., kvalifikacije, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Rusija6:0Cipar
Malta1:7Hrvatska
Slovačka2:2Slovenija
1Hrvatska 1021:4+1723
2Rusija 1019:6+1322
3Slovačka 1017:10+714
4Slovenija 1013:12+114
5Cipar 104:21-175
6Malta 109:30-215

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!