Nogomet

Argentina slavila protiv Urugvaja za još korak bliže Svjetskom prvenstvu

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 13.11.2021.
Argentina slavila protiv Urugvaja za još korak bliže Svjetskom prvenstvu

Argentina je napravila novi veliki korak prema plasmanu na Svjetsko prvenstvo. U gostima je bila bolja od Urugvaja s 1:0, ostavila ga u vrlo neizvjesnoj situaciji dok je sebe dovela pred vrata prolaza.

Argentina je sinoć u Montevideu pobijedila Urugvaj s 1:0 u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022., napravivši tako važan korak prema plasmanu na SP u Kataru.

Na stadionu Campeon del Siglo jedini pogodak na utakmici postigao je Angel di Maria u šestoj minuti.

Već u petak se na Svjetsko prvenstvo plasirao Brazil koji je još uvijek neporažen u kvalifikacijama i nakon 12 utakmica ima 34 boda. Argentina je druga na ljestvici sa 28 bodova, dok je treći Ekvador sa 20. Čile, Kolumbija i Urugvaj imaju po 16 bodova.

Četiri najbolje reprezentacije izravno se plasiraju na SP, dok peta ide u dodatne kvalifikacije.

Argentina i Brazil igraju zadnju utakmicu kvalifikacija 16. studenog u San Juanu. Naime, obje reprezentacije imaju jednu utakmicu manje od ostalih jer su brazilske vlasti prekinule susret u rujnu u Sao Paulu kada je zdravstvena služba intervenirala zbog trojice Argentinaca koji igraju za engleske klubove i koji su navodno prekršili brazilske mjere protiv koronavirusa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!