Nogomet

Norvežani kiksali protiv Latvije, Turska pregazila Gibraltar

HINA, Matej Kačan • subota, 13.11.2021.
Norvežani kiksali protiv Latvije, Turska pregazila Gibraltar

U 18 sati odigrana su dva susreta europskih kvalifikacija za SP 2022., oba u skupini G gdje su Norvežani gotovo do kraja uprskali svoje šanse za plasman...

Norveški nogometaši napravili su veliki kiks u kvalifikacijama za SP 2022 odigravši u Oslu samo 0:0 protiv slabašne Latvije, te su posve ugrozili svoje šanse za plasman u Katar.

Bez svoje najveće zvijezde Erlinga Haalanda, Norvežani nisu uspjeli pronaći put k latvijskim vratima unatoč 71 posto posjeda i 23 udarca prema vratima.

Kiks Norvežana jako ide na ruku Nizozemskoj, koja će izravno na SP ako večeras pobjedi u gostima Crnu Goru, kao i Turskoj, koja je sa 6:0 pobijedila u Istanbulu Gibraltar, te je preuzela drugo mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije.

Turci su sigurno odradili svoj posao, zabijali su Akturkoglu, Dervisoglu dva pogotka, a u drugom dijelu dovršili su posao Demira, Dursun i Muldur.

U skupini G vodi Nizozemska s 19 bodova, a Norveška i Turska imaju po 18. U zadnjem kolu Norveška ide u goste Nizozemskoj, a Turska putuje u Podgoricu kod Crne Gore.

Europske kvalifikacije za SP 2022., skupina G:
Turska - Gibraltar 6:0
Norveška - Latvija 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!