Tenis

Sakkari svladala Sabalenku za polufinale, Badosa prošla usprkos porazu

Matej Kačan • utorak, 16.11.2021.
Sakkari svladala Sabalenku za polufinale, Badosa prošla usprkos porazu

Saznali smo i druge dvije polufinalistice WTA Finalsa u Guadalajari. Kontaveit i Muguruzi pridružile su se Maria Sakkari i Paula Badosa...

Najbolje rangirana tenisačica na WTA Finalsu u Guadalajari Arina Sabalenka neće igrati polufinale završnog turnira. Bjeloruskinja je u izravnom meču za prolaz poražena od Grkinje Marije Sakkari.

Bio je to pravi triler, dosta dug i težak meč u kojem su prva dva seta išla do tie-breaka. U prvom je Sabalenka imala 5:3 i servirala je za set, ali je Grkinja uspjela vratiti break i slaviti sa 7:1 u trinaestoj igri.

U drugom setu opet Sabalenka ima servis za set pri 6:5, no Sakkari opet spašava, a tie-break ovaj put nakon teških 8:6 ide Bjeloruskinji. Odluka je pala u trećem setu u kojem je opet Sabalenka propustila mnogo. Imala je 3:1, ali Sakkari radi tri breaka u nizu, osvaja pet gemova zaredom i ide u polufinale sa 6:3.

U prvom meču dana nije bilo drame jer je Paula Badosa s dvije pobjede imala čistu situaciju. Iga Swiatek slavila je s 2-0 u setovima (7:5, 6:4), ali je to bila tek počasna pobjeda jer Poljakinja završava sezonu, a Španjolka ide u polufinale.

WTA Finals, treće kolo:
Iga Swiatek (Poljska) - Paula Badosa (Španjolska) 7:5, 6:4
Maria Sakkari (Grčka) - Arina Sabalenka (Bjelorusija) 7:6, 6:7, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!