Nogomet

Poznato 11 od 32 sudionika Svjetskog prvenstva u Kataru

HINA, Matej Kačan • utorak, 16.11.2021.
Poznato 11 od 32 sudionika Svjetskog prvenstva u Kataru

Nakon što su u ponedjeljak navečer svoje mjesto na SP u Kataru osigurale Engleska i Švicarska, poznato je 11 od 32 sudionika Prvenstva, od čega je devet europskih reprezentacija...

Engleska i Švicarska još su dvije reprezentacije koje su osigurale plasman na SP 2022. godine, pa je zasad popunjeno 11 od 32 mjesta.

Plasman na SP do sada je osiguralo devet europskih reprezentacija (Njemačka, Danska, Francuska, Hrvatska, Belgija, Španjolska, Srbija, Engleska, Švicarska), od južnoameričkih jedino Brazil te, naravno, domaćin Katar. Na Svjetskom prvenstvu će nastupiti 32 reprezentacije, od čega ukupno 13 europskih reprezentacija. Bit će to deset pobjednika skupina, te tri reprezentacije koje će vizu za Katar loviti u dodatnim kvalifikacijama.

Afriku će na SP-u predstavljati pet reprezentacija, iz Azije će doći četiri ili pet (plus domaćin), a iz Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba tri ili četiri. Iz Južne Amerike će biti četiri ili pet ekipa, a iz Oceanije jedna ili niti jedna.

U interkontinentalnim kvalifikacijama sudjelovat će četiri ekipe koje će se boriti za dva mjesta.

U njma će sudjelovati po jedna reprezentacija iz Azije, CONCACAF-a, Oceanije i Južne Amerike. Igrat će se dva para, s po dvije utakmice. Kod kuće i u gostima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!