Tenis

Granollers i Zeballos drugi put ove godine svladali Mektića i Pavića

Branimir Korać • utorak, 16.11.2021.
Granollers i Zeballos drugi put ove godine svladali Mektića i Pavića

Nikola Mektić i Mate Pavić poraženi su u drugom kolu zelene skupine ATP Finalsa u Torinu. Protivnici su im bili Marcel Granollers i Horacio Zeballos koji su slavili u dva seta...

Španjolac Marcel Granollers i Argentinac Horacio Zeballos već su se pokazali neugodnima za Nikolu Mektića i Matu Pavića. To i ne čudi s obzirom da je riječ o paru koji već dugo i uspješno nastupa zajedno.

U Torinu su drugi put svladali hrvatsku kombinaciju. Prvi put bili su bolji u finalu turnira u Madridu u svibnju ove godine kada su slavili s 1:6, 6:3, 10:8, a sada su u Torinu odnijeli pobjedu 6:4, 7:6.

U cijelom meču viđen je samo jedan break i to su do njega došli Granollers i Zeballos. U trećem gemu meča stigli su do 30:40 i iskoristili drugu break loptu te do kraja seta bez većih problema zadržali stečenu prednost.

U drugom setu breakova nije bilo Mektić i Pavić imali su dvije set lopte kod 5:4 kada su došli do 30:40, ali nisu to iskoristili i set je otišao u tie-break. Granollers i Zeballos tamo su iskoristili treću meč loptu i sa 7:4 uzeli drugu pobjedu u skupini.

U zadnjem kolu Mektić i Pavić igrat će protiv Dodiga i Polašeka.

ATP Finals, drugo kolo, zelena skupina:
Marcel Granollers/Horacio Zeballos (Španjolska/Argentina) - Nikola Mektić/Mate Pavić (Hrvatska/Hrvatska) 6:4, 7:6(4)

Ljestvica:
1. Granollers/Zeballos 2-0 (4:1)
2. Mektić/Pavić 1-1 (2-2)
3. Dodig/Polašek 0-1 (1-2)
4. Krawietz/Tecau 0-1 (0:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!