Tenis

Federer otklonio mogućnost igranja Australian Opena, neizgledan je i Wimbledon

HINA, Matej Kačan • srijeda, 17.11.2021.
Federer otklonio mogućnost igranja Australian Opena, neizgledan je i Wimbledon

Ponajbolji tenisač u povijesti, Švicarac Roger Federer otklonio je mogućnost nastupa na Australian Openu početkom nove sezone, a zbog oporavka od operacija na koljenu je upitan nastup i na Wimbledonu...

Švicarski tenisač Roger Federer, koji se oporavlja od višestrukih operacija koljena, izjavio je da neće igrati na Australian Openu u siječnju, te da je malo vjerojatno da će se vratiti natjecanjima prije sredine sljedeće godine.

"Moram biti strpljiv i dati vremena da se koljeno zaliječi. Sljedećih nekoliko mjeseci bit će ključno", rekao je Federer za dnevnik "Le Matin".

Napomenuo je da bi bio vrlo iznenađen kad bi mogao igrati u Wimbledonu, Grand Slam turniru kojeg je osvojio rekordnih osam puta, a posljednji naslov ostvario je 2017. Federer je dodao da bi u siječnju mogao početi s trčanjem, a u ožujku ili travnju s treninzima na teniskom terenu.

Posljednji Grand Slam naslov Federer je osvojio 2018. kad je u finalu Australian Opena svladao Marina Čilića.

"Moj život se neće urušiti ako više ne budem igrao u finalu Grand Slam turnira. No, vjerujem da ću se vratiti, ja vjerujem u takva čuda", kazao je Švicarac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!