Tenis

Čehinje Siniakova i Krejčikova uzele naslov u parovima na WTA Finalsu

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 18.11.2021.
Čehinje Siniakova i Krejčikova uzele naslov u parovima na WTA Finalsu

Osim pojedinačne konkurencije, zaključen je WTA Finals turnir i u parovima. Pobjednice završnog turnira su češke tenisačice Barbora Krejčikova i Katerina Siniakova...

Češke tenisačice Barbora Krejčikova i Katerina Siniakova nove su pobjednice WTA Finala, završnog turnira na kojem je sudjelovalo osam najboljih ženskih parova iz ove sezone, a uz osvojen trofej Siniakova je dobila još jednu nagradu, jer će godinu završiti kao najbolja igračica svijeta u parovima.

Krejčikova i Siniakova su u meču za naslov svladale Tajvanku Su-Wei Hsieh i Belgijku Elise Mertens sa 6:3, 6:4, postavši tako prvi češki par koji je osvojio ovaj vrijedan trofej, što su ostvarile na vrlo uvjerljiv način, bez ijednog poraza. Čehinje su istu kombinaciju već pobijedile i u grupnoj fazi natjecanja, kad su izgubile svega četiri gema.

Za Krejčikovu i Siniakovu je ovo bilo drugo finale na završnom turniru, a u prvom su 2018. poražene od Timee Babos i Kristine Mladenović koje nisu branile dvostruki naslov na posljednja dva izdanja (2018. i 2019.).

Za 35-godišnju Su-Wei Hsieh četvrti nastup u finalu s trećom različitom partnericom završio je trećim porazom. Hsieh je 2013. osvojila naslov s Kineskinjom Peng Shuai, s kojom je godinu poslije poražena u finalu, dok je 2019. zaustavljena korak do naslova u kombinaciji s Čehinjom Barborom Stricovom. WTA Finale, parovi - finale B. Krejčikova/K Siniakova (Češka, 1) - Su-Wei Hsieh/E. Mertens (Tajvan/Belgija, 3) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!