Ostali sportovi

Pogačar: 'Uz Tour možda nastupim na Vuelti, za Giro je prerano'

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.11.2021.
Pogačar: 'Uz Tour možda nastupim na Vuelti, za Giro je prerano'

Nema previše biciklista koji ozbiljno konkuriraju za pobjede na dva ili čak tri Grand Tour utrke, svjestan je toga i Tadej Pogačar koji će Tour de Franceu možda već sljedeće godine dodati nastup i na Vuelti...

Trenutačno najbolji biciklist svijeta, Slovenac Tadej Pogačar (23), pobjednik posljednja dva izdanja "Tour de Francea", u razgovoru za specijaliziranu internetsku stranicu cyclingnews.com kazao je kako niti u sljedećoj godini ne namjerava pokušati ostvariti veliki "double", odnosno uz "Tour" pobijediti i na drugoj najvećoj trotjednoj utrci na svijetu, "Giru d'Italia".

"Još nikada u karijeri nisam vozio dva 'grand toura' u istoj sezoni i smatram kako to predstavlja veliki rizik. Sljedeće godine zasigurno neću dodati 'Giro' u svoj raspored, možda 2023. ili kasnije. Uz 'Tour', na koji se namjeravam vratiti, možda nastupim na 'Vuelti'", izjavio je Pogačar kojega brojni ljubitelji biciklizma pozivaju da pokuša ostvariti "veliki double" koji još nije ostvaren u 21. stoljeću.

Posljednji vozač koji je uspio pobijediti na "Giru", koji se vozi u svibnju, te "Touru", koji je na programu u srpnju, bio je pokojni Marco Pantani 1998. godine. Prije njega to je uspjelo još samo Talijanu Faustu Coppiju (1949, 1952), Francuzima Jacquesu Anqueltilu (1964) i Bernardu Hinaultu (1982, 1985), Belgijancu Eddyju Merckxu (170, 1972, 1974), Ircu Stephenu Rocheu (1987) i Španjolcu Miguelu Indurainu (1992, 1993).

Britanac Chris Froome bio je posljednji vozač koji se pokušao ubaciti na taj popis, 2018. godine je osvojio "Giru", a zatim je na "Touru" bio treći.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!