Tenis

Mate Pavić osvojio Roland-Garros!

Petar Jenjić • subota, 08.06.2024.
Mate Pavić osvojio Roland-Garros!
Foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL

Hrvatski tenisač Mate Pavić osvojio je Roland-Garros u paru s Marcelom Arevalom. U svom petom finalu na French Openu stigao je do prve titule, a ukupno sedme u karijeri...

Šest Grand Slam naslova osvojio je Mate Pavić u parovima, pobjeđivao je na Australian Openu, Wimbledonu i US Openu, a čak četiri puta gubio finala Roland-Garrosa. Peta je bila sreća!

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na drugoj strani terena stajali su Talijani Simone Bolelli i Andrea Vavassori, koje su Arevalo i Pavić već dva puta ove sezone porazili bez izgubljenog seta. Ni danas Talijani nisu uspjeli, nakon jednog sata i 34 minute završilo je 7:5, 6:3.

Tri break šanse kod rezultata 5:5 spasila je hrvatsko-salvadorska kombinacija. U sljedećem gemu Talijani su imali 40:0 na svoj servis, ali Arevalo i Pavić uzvraćaju s pet uzastopnih poena te s prvom break šansom dolaze do seta.

Bolelli i Vavassori napravili su break i poveli s 2:1, ali na isti način odmah su uzvratili njihovi protivnici. U osmom gemu napravili su novi break hrvatski i salvadorski tenisač. Kod servisa za meč spasili su jednu break šansu, a iskoristli drugu loptu za pobjedu.

Pavić je tako postao jedan od rijetkih tenisača koji je osvojio barem jednom sva četiri Grand Slama.

Roland-Garros, finale:
Arevalo/Pavić - Bolelli/Vavassori 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!