Rukomet

Barcelona nakon skoro šest godina poražena kod kuće, Gadža dobar u porazu Vardara

Branimir Korać • četvrtak, 18.11.2021.
Barcelona nakon skoro šest godina poražena kod kuće, Gadža dobar u porazu Vardara

Odigrani su susreti sedmog kola Lige prvaka rukometaša, Barcelona je nakon skoro šest godina kod kuće poražena od Kielcea. Očekivane pobjede upisali su PSG, Szeged i Kiel...

Barcelona je upisala prvi domaći poraz još od 5. prosinca 2015. godine. Tada ju je svladao Kielce, a isto se dogodilo i sinoć kada su Poljaci bili bolji s 32:30.

Bio je to dvoboj u kojem je Barcelona od 22. minute i 12:12 konstantno bila u zaostatku, hvatala je goste, ali nije uspjela potpuno uhvatiti.

U završnici je Barcelona mogla do poravnanja, imala napad za 31:31, no nije ga iskoristila, Moryto je pobjegao u kontru i zabio na prazan gol za 32:30 i kraj priče.

Kod pobjednika Andreas Wolff postigao je 14 golova, sedam je zabio Moryto, šest Dylan Nahi, a Igor Karačić postigao je jedan gol iz četiri pokušaja. Kod domaćina po sedam golova zabili su Francuzi Dika Mem i Timothey N'Guessan, a Luka Cindrić poput Karačića postigao je jedan gol iz četiri pokušaja.

PSG pregazio je Porto s 33:19, a sve je riješio već u prvom poluvremenu. Tu je PSG stigao do ogromne prednosti, na odmor je odnio 18:4 i već tada je pobjednik bio poznat.

Kamil Syprzak zabio je osam golova, a Nedim Remili šest. Kod poraženih Vitor Iturriza zabio je pet golova, a Ivan Slišković dodao je četiri gola.

Vardar nije došao do iznenađenja u Szegedu iako je dobar dio utakmice bio za petama domaćinu. Čak i do same završnice bio je na samo dva gola minusa, međutim nije se uspio u potpunosti vratiti. Mađari su slavili s 34:31.

Kod Mađara odličan je bio Austrijanac Sebastian Frimmel s devet golova bez promašaja, a osam je dodao Kent Robin Tönnesen.

U sastavu Vardara Martin Tomovski skupio je 13 obrana, sedam golova zabio je Timur Dibirov, a šest Ante Gadža.

Raspoloženi Niklas Landin pomogao je Kielu da dođe do pobjede protiv Aalborga. Landin je skupio 15 obrana, odradio jako dobru utakmicu te pomogao domaćinu da se odvoji i mirno odradi drugo poluvrijeme.

Po sedam golova zabili su Ekberg i Pekeler, a Domagoj Duvnjak dodao je jedan gol. Kod Aalborga Juul-Lassen postigao je šest golova.

Liga prvaka, sedmo kolo:
Barcelona - Kielce 30:32
PSG - Porto 33:19
Szeged - Vardar 34:31
Kiel - Aalborg 31:28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!