Košarka

Curry u sjajnoj četvrtini donio Warriorsima preokret i pobjedu u Clevelandu

Branimir Korać • petak, 19.11.2021.
Curry u sjajnoj četvrtini donio Warriorsima preokret i pobjedu u Clevelandu

Uz utakmice u kojima su nastupali hrvatski igrači, odigrana su još dva susreta u NBA ligi noćas. Golden State Warriorsi velikim preokretom u zadnjoj dionici odnijeli su pobjedu iz Ohija...

Golden State Warriorsi odradili su sjajnu zadnju četvrtinu i predvođeni Stephenom Curryjem upisali su pobjedu 104:89. Zaostajali su Warriorsi 13 poena, ali zadnju dionicu dobili su s čak 36:8 uz briljantan nastup Curryja koji je u tom razdoblju upisao 20 poena.

Curry je utakmicu završio s 40 poena (9/16 trica) i šest asistencija, a s 14 poena pomogao mu je Nemanja Bjelica. Kod domaćina Darius Garland upisao je 25 poena, a po 17 poena dodali su Dean Wade (devet skokova) i Kevin Love (sedam skokova).

Cavsi su ovaj susret odradili bez Evana Mobleyja koji je zaradio ozljedu lakta u susretu protiv Celticsa i neće ga biti na parketu u najmanju ruku do kraja mjeseca.

Philadelphia je u Denver doputovala s pet uzastopnih poraza i bez Bena Simmonsa, Joela Embiida, Matissea Thybullea, Dannyja Greena i svi su mislili kako će Nuggetsi to lako riješiti u svoju korist. Međutim nisu uspjeli, Sixersi su bili bolji i slavili.

Nikola Jokić igrao je odlično u prvom poluvremenu dok je u nastavku bio dosta skromniji. Završio je ipak s 30 poena, deset skokova i sedam asistencije, a pomoć mu je pružao Will Barton s 19 poena, devet skokova i osam asistencija. Kod Sixersa Tyrese Maxey upisao je 22 poena i pet skokova, a Seth Curry 20 poena uz šest skokova.

Miami je u naletu te je upisao četvrtu uzastopnu pobjedu. Slavio je protiv Washington Wizardsa koji su jako dobro ušli u sezonu, ali ovdje je Heat ipak bio bolji sa 112:97.

Jimmy Butler bio je vrlo raspoložen s 32 poena, a 20 je dodao Bam Adebayo. Kod poraženih Bradley Beal s 30 poena i šest skokova bio je najbolji.

NBA:
Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 89:104
Denver Nuggets - Philadelphia 76ers 89:103
Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 115:90
Miami Heat - Washington Wizards 112:97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!