Rukomet

Tamše: 'Sesvećani igraju moderan rukomet, bit će vrlo teška utakmica'

Branimir Korać • petak, 19.11.2021.
Tamše: 'Sesvećani igraju moderan rukomet, bit će vrlo teška utakmica'
Foto: Pixsell

U desetom kolu Paket24 Premijer lige Nexe u Našicama dočekuje momčad Sesveta. Iako je domaćin favorit, u ovaj susret ući će oprezno...

Mlada i dobra momčad Sesveta dolazi u goste Nexeu gdje će pokušati napraviti nešto više i iznenaditi domaćina. Trener Nexea Branko Tamše upozorava kako Sesvete igraju dobar rukomet i neće biti jednostavan protivnik.

"U goste nam stiže ekipa Sesveta, jako dobra ekipa koja ima i glavu i rep. Igra vrlo dobar, moderan rukomet, posjeduje ogromnu energiju, želju i volju i siguran sam da će u Našice doći iznimno motivirani i rasterećeni jer nemaju što izgubiti, a puno toga mogu dobiti. Očekujem vrlo zanimljivu i za nas tešku utakmicu, ali igramo pred svojom publikom, pripremamo se jako dobro i najprije moramo gledati sebe i svoju igru. Očekujem da igrači koji će zaigrati sutra budu koncentrirani svih 60 minuta i da pokažu ono lice koje priliči igračima Nexea, jer samo tako ćemo doći do pozitivnog rezultata. Znam da možemo odigrati na vrhunskoj razini, što smo uostalom u ovih proteklih dva mjeseca puno puta pokazali, tako da očekujem povratak na pobjedničke staze", istaknuo je Tamše za službenu klupsku stranicu.

Tamše i dalje nema neke igrače na raspolaganju, ali ima dovoljno širok roster za ovaj izazov.

"I dalje ne možemo računati na Bornu Mancija Mičevića i vratara Mihaila Radovanovića. Borna je obnovio ozljedu palca na ruci i još nije spreman, a Mihailo je dobio neugodan udarac loptom u glavu i zbog problema s okom morat će još malo pauzirati. Na žalost, već smo navikli na takve situacije. Koga nema bez njega se može i mora, ima nas dovoljno i to nam ne bi trebalo stvarati veće probleme."

Mario Tomić uvjeren je u pobjedu koja bi trebala biti iskupljenje za neugodan poraz u Velenju kod Gorenja.

"Vrlo uvjerljivo smo svladali ekipu Sesveta na njihovom terenu u trećem kolu prije mjesec dana i u toj smo se utakmici odlučno postavili od prve minute i nametnuli našu igru. U svim segmentima smo bili bolji i zasluženo pobijedili te mislim da je to model po kojemu trebamo igrati i sutra. Očekujem ipak potpuno drugačiju utakmicu, krećemo od 0:0 i trebamo se opet nametnuti od samog početka i još jednom pokazati da smo bolja i kvalitetnija momčad te upisati nova dva boda. Sigurno da nije ugodno nakon poraza u Velenju, dobili smo kolektivnu šamarčinu i sada je prilika da se protiv Sesveta resetiramo i vratimo na pravi kolosijek. U utorak nas očekuje i nova europska utakmice protiv La Rioje u Našicama i to će također biti prigoda da pokažemo ono što znamo i možemo, a što smo pokazali u nekoliko prošlih utakmica koje smo igrali na vrhunskoj razini."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!