Nogomet

Sport ponedjeljkom: Kraj kola u La Ligi i Serie A, Gorica gostuje u Poljskoj

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.11.2021.
Sport ponedjeljkom: Kraj kola u La Ligi i Serie A, Gorica gostuje u Poljskoj

S ukupno tri susreta bit će zaključeno kolo u La Ligi i Serie A, a košarkaši Gorice nastupit će u Poljskoj kod Dabrowe u sklopu Alpe Adria kupa...

Dvije utakmice Serie A i kraj kola u La Ligi

Ponedjeljak uglavnom donosi mali predah od sportskih uzbuđenja, pa je tako i s ovim početkom tjedna. Ipak, u talijanskoj i španjolskoj ligi i danas su na rasporedu neki susreti, završava se kolo, a u akciji će biti i dvije talijanske momčadi koje vode hrvatski treneri.

Tudorova Verona od 18:30 sati bez Nikole Kalinića ugostit će Empoli, susjeda na ljestvici protiv kojeg će tražiti tri boda za dolazak na deveto mjesto. Verona je loše stajala na ljestvici kada ju je Tudor preuzeo, ali vrlo brzo ju je preporodio. U zadnja četiri kola ima pobjede protiv Lazija i Juventusa te remije kod Udinesea i Napolija. Raspored je bio iznimno zahtjevan, ali Verona je odradila sjajan posao.

Od 20:45 još jedan dvoboj susjeda na ljestvici, Jurićev Torino dočekuje na svom travnjaku Udinese. Torino igra bolje nego što to pokazuje pozicija na ljestvici, ima velikih problema s izostancima, ali unatoč tome ući će u ovaj dvoboj u statusu favorita. Jurić ne može računati na Dennisa Praeta, Ricarda Rodrigueza, Cristiana Ansaldija, Simonea Verdija i Rolanda Mandragoru što je priličan hendikep.

Za kraj programa od 21 sat zaključit će se 14. kolo La Lige u kojem se sastaju Rayo Vallecano i Mallorca. Rayo igra sjajno ove sezone i unatoč porazu u prošlom kolu protiv madridskog Reala može biti zadovoljan. Ono što je veliki problem za Rayo, u ovom susretu neće moći računati na Radamela Falcaa koji je odlično krenuo u novom klubu.

Alpe Adria kup: Dabrowa - Gorica (18)

U sklopu Alpe Adria kupa Gorica gostuje u Poljskoj kod Dabrowe u susretu glavnih kandidata za prvo mjesto u skupini. I jedni i drugi su dosad skupili po jedan poraz, Gorica ima tri pobjede, a Dabrowa jednu manje.

Poljaci su obje pobjede upisali na svom parketu i to protiv Spišskih Rytierija i Klosterneuburga te su u oba susreta ubacili preko 90 poena. Poraz je stigao neočekivano u Austriji kod Klosterneuburga, sastava koji će završiti na zadnjem mjestu u skupini i kojem je to jedina pobjeda. Dabrowa je u tom susretu ubacila tek 52 poena.

Gorica s druge strane jedini poraz ima s gostovanja u Slovačkoj i to s tijesnih 74:72 dok je u ostala tri susreta bilježila uvjerljive pobjede.

"Nakon utakmice u petak navečer protiv Osijeka imali smo dan odmora, a zatim smo se uputili na 12-satni put u Poljsku. K tome nam je Mate Kalajžić ostao doma zbog reprezentativnih obveza tako da sada imamo još skraćeniju rotaciju. Što se tiče Dabrowe Gornicze to je jedna ozbiljna ekipa koja osim domaćih igrača ima i nekoliko stranaca. Tu je i naš Josip Sobin kojeg dobro poznajemo s naših terena. Što je tu je, mi kao i svaku drugu utakmicu idemo dati sve od sebe pa ćemo vidjeti na kraju što će svijetliti na semaforu", kaže trener Bože Radoš.

Ostali važniji događaji

ABA liga:
SC Derby - Crvena zvezda 18:00

Grčka liga:
Olympiakos - Panathinaikos 18:30

Challenger Manama, prvo kolo:
Ajduković - Mukund 13:30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!