Rukomet

Šoštarić: 'Sada smo lovina i svi će prema nama pristupiti vrlo ozbiljno'

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.11.2021.
Šoštarić: 'Sada smo lovina i svi će prema nama pristupiti vrlo ozbiljno'
Foto: Pixsell

Pred hrvatskim rukometašicama je prvo veliko natjecanje nakon osvajanja europske bronce. Od 2. prosinca nastupat će na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj...

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu i odmah zaputila za Poreč gdje će se pripremati za nastup na Svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Španjolska.

"Kalendar natjecanja je takav da odmah iz klupskih utakmica samo promijenite dres i uskačete u reprezentativni. Neke cure su još jučer igrale utakmice. Moramo se jako brzo prebaciti u glavi i shvatiti da je ovo sada neka sasvim druga priča i želimo pokazati svijetu koliko znamo", istaknuo je izbornik Nenad Šoštarić.

Vremena za pripreme je vrlo malo.

"Imat ćemo ukupno osam trening od toga dvije utakmice sa Slovenijom dok se recimo reprezentacija Brazila još od petka priprema u Bilbau. One su imale situaciju da su ramnije mogle okupiti svoje igračice. Reprezentacija Japana je također još od prošlog tjedna na pripremama u Mađarskoj."

Prije početka konkretnog rada, odradit će se fizička testiranja.

"Mi moramo prvo osjetiti u kakvom su fizičkom stanju naše igračice. Svaka od njih igra drugačije natjecanje, puno putuju i moramo vidjeti koliko su odmorne odnosno umorne. Nakon toga ćemo krenuti u detaljiziranje, a to isključivo znači rad na psihologiji i kroz video uratke na taktici."

Šoštarić upozorava kako Hrvatska više nije autsajder i sada je svi drugačije gledaju.

"Više nismo po strani već smo sada lovina i svi će prema nama pristupiti vrlo ozbiljno. To je nešto za što smo se sami izborili svojim radom i sada moramo pokazati da smo spremni za korak više te da možemo na pravi način reagirati."

Skupina nije zahtjevna i Šoštarić sanja ulazak u četvrtfinale.

"Imamo odličnu grupu, možda jedino nije dobro što igramo odmah odlučujuću utakmicu s obzirom na sustav natjecanja. Nakon toga imamo Paragvaj gdje ćemo moći malo rasteretiti igračice i pripremiti se za utakmicu s Japanom. Nakon toga nas čeka grupa u kojoj su vjerojatno Španjolska, Argentina i Austrija, tri interesantne utakmice u kojima možemo sa svima igrati. Trebamo biti maksimalno koncentrirani i moliti se Bogu da ne bude bolesti i ozljeda."

"Želim duboko u sebi da dođemo do prvih osam. Mislim da bi to bio izuzetan uspjeh ove reprezentacije."

FOTO: Josip Regović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!