Nogomet

Van den Brom: 'U prvom susretu smo imali puno prilika, moramo to ponoviti'

Branimir Korać • srijeda, 24.11.2021.
Van den Brom: 'U prvom susretu smo imali puno prilika, moramo to ponoviti'
Foto: Pixsell

Genk je doputovao u Zagreb po tri boda i najavljuje otvoren nastup te borbu za pobjedu. Trener gostiju John van den Brom neće mijenjati način igre...

Genk je doputovao u Maksimir nakon novog posrtaja u prvenstvu i nije u najboljoj formi. Međutim u klubu gledaju pozitivno i pokušavaju izvući pozitivne stvari i iz tog poraza.

"Jedan od naših ciljeva je proći dalje ako ikako možemo. U nedjeljnoj utakmici imali smo i nekih pozitivnih stvari i napravit ćemo sve da ih prenesemo u sutrašnju utakmicu, a one negativne popravimo", kaže trener John van den Brom.

"Većina igrača nikada nije ovdje igrala, ali znamo po što smo došli i što možemo napraviti u ovom susretu."

Van den Brom poručuje kako neće puno toga mijenjati.

"Nije dobro puno toga mijenjati. Imali smo pregled videa s tog nedjeljnog susreta, a pokazali smo i u prvom susretu protiv Dinama unatoč porazu da možemo stvarati prilike i na tome trebamo graditi naš nastup. Bilo bi problematično za igrače da sada puno toga mijenjamo, bez obzira tko sutra bude na travnjaku, sigurno bi utjecalo i na igrače i na igru."

Van den Brom je optimist iako i Dinamo stvara puno prilika.

"Vidjeli smo Dinamove utakmice, naravno da ga cijenimo, ali na kraju o nama ovisi kakav će biti sutrašnji ishod."

Posljednji skromniji rezultati povećavaju pritisak pod kojim se Gebnk nalazi.

"Uvijek postoji pritisak kada si u klubu koji je ambiciozan, a lošiji rezultati nas stavljaju pod još veći pritisak. Moramo ići utakmicu po utakmicu, imamo širok kadar i to će nam sigurno pomoći u narednih nekoliko tjedana."

"U prvom susretu stvorili smo puno prilika i to moramo raditi i sutra. Rezultat je bio visok u korist Dinama, znamo da će biti teško, ali želimo uzeti bodove kako bi i na proljeće igrali u Europi", dodaje Van den Brom.

Jedan od rijetkih koji je igrao u Maksimiru je Patrik Hrošovsky koji je ovdje bio s Viktorijom iz Plzena.

"Atmosfera je prošli put kada sam igrao ovdje bila sjajna, uvijek je lijepo igrati u ovakvoj atmosferi. Za nas je također najbolje igrati pred našim navijačima. Neće se ovaj put igrati pred punim tribinama, ali na kraju je najbitnije kako će se igrati."

Hrošovsky također vkjeruje u stil igre Genka.

"Stvorili smo puno prilika u prvom susretu, ali isključenje i kazneni udarac prelomili su dvoboj. Moramo pokazati odgovor na tu utakmicu, kvalitetna smo ekipa i to moramo pokazati i sutra. Znamo što želimo, igramo naš stil, imamo dosta šansi, ali ne zabijamo dovoljno, vjerujemo i nadamo se da će se sutra biti dobro".

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!