Košarka

Cibona i Zadar upisali poraze na startu juniorske ABA lige

Branimir Korać • četvrtak, 25.11.2021.
Cibona i Zadar upisali poraze na startu juniorske ABA lige

Nakon što je Split slavio protiv Partizana, u akciji su bili Cibona i Zadar, no i jedni i drugi su poraženi u prvom kolu juniorske ABA lige. Cibona je teško stradala protiv Mege, a Zadar je poražen od Igokee...

Cibona i Zadar nisu uspjeli ponoviti dobar start Splita te su upisali poraze na startu juniorskog turnira ABA lige. Cibona je poražena u Beogradu od Mege s visokih 100:73, a Zadar je izgubio u Laktašima od Igokee s 83:73.

Cibona se teško nosila s Megom koja je početkom druge četvrtine stvorila dvoznamenkastu razliku i imala susret pod kontrolom. Cibona je uspjela u jednom trenutku smanjiti zaostatak i došla je u trećoj dionici na minus pet, imala dva napada za dodatno približavanje, ali nakon što nije uspjela uhvatiti priključak, potpuno je pala i upisala visok poraz.

Marko Vučić kod Cibone upisao je 17 poena, 11 skokova te po sedam asistencija i osvojenih lopti dok je Roko Mirković dodao 14 poena. Kod Mege Nikola Đurišić ubacio je 33 poena uz šest skokova i pet osvojenih lopti, a Luka Bogavac dodao je 20 poena.

Zadar je pak u Laktašima poražen od Igokee 83:73 u susretu u kojem je domaćin uglavnom bio u prednosti, a odvojio se u drugoj četvrtini. Minutu prije kraja Zadar je smanjio na minus četiri, domaćin nakon toga realizira svoja dva napada dok Zagoršak na drugoj strani promašuje tricu i Igokea se odvaja te završava priču.

Zadarska trica bila je na vrlo loših 5/37 dok je Igokea šutirala za tri 5/12. Najučinkovitiji kod Zadra bili su Antonio Sikirić s 21 poenom, Ante Beljan s 11 poena i Maksim Matulina s devet poena, osam asistencija i pet skokova. Kod Igokee Dejan Pavlović ubacio je 25 poena, Ognjen Radošić 18, a Vuk Bošković 16 uz 14 skokova i šest asistencija.

Juniorska ABA liga:
Cibona - Mega Mozzart 73:100
Zadar - Igokea 73:83

FOTO: Igokea/Nikola Vuruna

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!