Nogomet

Krznar: 'Dinamo je ponovno osigurao proljeće u Europi, ali vjerojatno ga nitko ne slavi'

Branimir Korać • četvrtak, 25.11.2021.
Krznar: 'Dinamo je ponovno osigurao proljeće u Europi, ali vjerojatno ga nitko ne slavi'
Foto: Pixsell

Dinamo je i remijem osigurao nastup u Europi i sljedeće proljeće, međutim Damir Krznar nada se kako to ipak neće biti u Konferencijskoj nego u Europskoj ligi...

Damir Krznar nije bio posebno zadovoljan na konferenciji za medije nakon susreta. Krznar je priznao kako u svlačionici nema previše zadovoljstva jer ipak nije upisana pobjeda.

"Izuzetno dobro prvo poluvrijeme, ali na žalost u zadnjoj sekundi primljeni gol iz prekida koje smo dotad dobro branili. Nismo se izvukli iz tog šoka, drugi dio nešto slabiji s nekim poluprilikama, ali nedovoljnim za pobjedu. Miješaju se osjećaji, cijela je svlačionica dosta klonula iako nema potrebe. Dinamo je ponovno osigurao proljeće u Europi, ali vjerojatno ga nitko ne slavi. I dalje smo drugi, igra se još jedna utakmica i vjerujemo da možemo do boda u Londonu."

Krznar je objasnio i pripremu za ovaj dvprotiv Genka.

"Vrlo jednostavna priprema utakmice s obzirom na Genkovu kvalitetu. U vezi je Genk bio dominantan u svim ranijim utakmicama, čak i protiv nas, zato smo tražili tri trkački jaka veznjaka, a to su Ademi, Mišić i Ivanušec. Genk je u napadu stajao izuzetno visoko, a i u obrani isto igra s dosta visoko postavljenom linijom. Zato smo trebali Menala koji može napasti tu dubinu i zato je priprema utakmice bila dobra i uspješna."

Arijan Ademi izašao je u drugom dijelu i dobio je novi udarac u gležanj.

"Kapa do poda Ademiju. Dobio je udarac u gležanj, boljelo ga je, na poluvremenu je rekao da može 15 minuta, ali izdržao je junački i kapetanski i duže. Ni prvi ni zadnji put da je stavio svoje zdravlje u interes momčadi. Na njegovu žalost morat će to još puno puta."

Krznar ističe kako se ciljevi konstantno podižu pa će tako biti i u buduć

"U sportu ciljevi jednostavno jedan tjera drugog. Naš prvi cilj je bio uopće jesen u bilo kojem natjecanju. Nakon toga smo naravno htjeli proljeće u Europi, ostvari smo i to, nakon toga želimo proljeće u Europskoj ligi. Uvijek imamo podizanje ljestvice. Ali sada moramo sve to zaboraviti, za tri dana ide jako bitna utakmica sa Šibenikom."

Krznar je objasnio i svoju poziciju i s koliko se problema susreće na treninzima.

"Prokletstvo Dinama je visoki cilj i svi očekuju da je prvi u Europskoj ligi i da ima deset bodova prednosti u HNL-u, da u Kupu ne smije proći 3:2, nego s 9:0, ali situacija je drugačija. Praktički četiri pretkola smo morali proći do Europe, imali smo poremećene pripreme jer smo bili bez reprezentativaca. Od 1. rujna ostali smo bez Majera i Jakića, ali i Ademija koji je ozlijeđen. Zamislite Real bez Casemira, Modrića i Kroosa 20 utakmica zaredom. Srce terena treba vremena za neke automatizme i da novi igrači kliknu. Mi praktički imamo jedan trening deset na deset. Na treninzima zbog regeneracija nemamo sve igrače i još nisam otkrio kako s 13 igrača igrati deset na deset na treningu. Kada dođe reprezentativni tjedan ponovno ostajemo bez 14 igrača ib radimo s devet. Bez obzira na sve i dalje smo u prvenstvu na tri boda zaostatka uz utakmicu manje, u Europi smo drugi, u Kupu smo i dalje u igri."

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!