Nogomet

Niko Kovač odveo Monaco u osminu finala Europske lige

Branimir Korać, HINA • petak, 26.11.2021.
Niko Kovač odveo Monaco u osminu finala Europske lige

Nogometaši Monaca, West Hama i Bayer Leverkusena osigurali su plasman u osminu finala Europske lige nakon što su kolo prije kraja osigurali prva mjesta u svojim skupinama.

Monaco, našeg Nike Kovača, je u susretu petog kola skupine B pobijedio Real Sociedad sa 2-1. Golove za momčad iz Kneževine zabili su Volland (28) i Fofana (38), a za goste Isak (35).

U drugom susretu PSV je sa 2-0 pobijedio Sturm, a golove su zabili Carlos Vinicius (45) i Bruma (56).

Kolo prije kraja Monaco vodi na ljestvici sa 11 bodova, PSV ima tri boda manje, ali je slabiji u međusobnom srazu pa ne može osvojiti grupu. Real Sociedad na trećem mjestu ima šest bodova, a posljednji je Sturm s jednim bodom.

Tko će uz Monaco nastaviti natjecanje u play-offu Europske lige, a tko seli u Konferencijsku ligu saznat ćemo nakon izravnog sudara Real Sociedada i PSV-a u zadnjem kolu.

Lyon je u dvoboju A skupine na gostovanju pobijedio Brondby sa 3-1 potvrdivši prvo mjesto.

Domaćin je poveo u 53. minuti golom Uhrea, no "lavovi" su okrenuli rezultat s tri gola, a strijelci su bili Cherki (57, 66) i Slimani (76).

Josip Radošević je za Brondby igrao do 76. minute, a Marko Divković posljendjih 15 minuta.

Rangers je u izravnom sudaru za drugo mjesto pobijedio Spartu Prag sa 2-0, a oba gola je zabio Morelos (15, 49). Borna Barišić je odigrao cijeli susret za škotskog velikana.

Lyon vodi na ljestvici sa 15 bodova, Rangers ima sedam, Sparta četiri, a Brondby dva boda.

U skupini D drama do posljednjih minuta. Olympiakos je osigurao ostanak u Europskoj ligi pobjedom 1:0 protiv Fenerbahčea golom Tiquinha Soaresa u 90. minuti. Zaslužena pobjeda domaćina koji je tako otišao na četiri boda prednosti ispred trećeplasiranog Fenerbahčea.

Olympiakos ima mogućnost još uvijek doći do prvog mjesta u skupini, za vodećim Eintrachtom kasni dva boda. Eintracht je propustio priliku potvrditi prvo mjesto već u ovom susretu, trebala mu je pobjeda, ali je na kraju spašavao bod. Iako je poveo ranim golom Kamade, u završnicu je ušao u minusu i u 94. minuti Goncalo Paciencia pogodio je za 2:2. Kristijan Jakić napustio je igru u 90. minuti.

U skupini C Leicester City je pobijedio Legiju iz Varšave sa 3-1. Thomas (11), Maddison (21), Ndidi (33) su zabili za engleski sastav, a Mladenović za goste (26).

U drugom dvoboju iz ove skupine Spartak je u srijedu u Moskvi pobijedio Napoli sa 2-1 upisavši i drugu pobjedu protiv lidera Serie A ove sezone. Napoli je ove sezone zabilježio smo tri poraza, jedan u Serie A prošlog vikenda od Intera, te dva u Europskoj ligi i to oba od moskovskog sastava.

Spartak je u prvom susretu u Napulju slavio 3-2, a sinoć sa 2-1. Domaćin je poveo već u drugoj minuti utakmice iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Aleksander Sobolev. U trenucima dok je Napoli bio blizu izjednačenja, Sobolev je na Mosesov ubačaj zabio za 2-0. Napoli je u drugom dijelu zaigrao daleko bolje i 64. minuti Elmas je glavom pogodio za 2-1 na Petagninu asistenciju.

Na ljestvici vodi Leicester s osam bodova, Napoli i Spartak imaju po sedam bodova, a Legia šest.

Skupina A:
Bröndby - Lyon 1-3
Glasgow Rangers - Sparta Prag 2-0

Skupina B:
Monaco - Real Sociedad 2-1
PSV Eindhoven - Sturm 2-0

Skupina C:
Spartak Moskva - Napoli 2-1
Leicester - Legia Varšava 3-1

Skupina D:
Eintracht Frankfurt - Antwerpen 2-2
Olympiakos - Fenerbahče 1-0

Skupina E:
Galatasaray - Marseille 4-2
Lokomotiva Moskva - Lazio 0-3

Skupina F:
Midtjylland - Braga 3-2
Crvena zvezda - Ludogorec 1-0

Skupina G:
Betis - Ferencvaros 2-0
Bayer Leverkusen - Celtic Glasgow 3-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!