Nogomet

Barišiću i Juranoviću puna minutaža, pobjede Rangersa i Celtica, prekid zbog zimskih radosti

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 28.11.2021.
Barišiću i Juranoviću puna minutaža, pobjede Rangersa i Celtica, prekid zbog zimskih radosti

Škotski nogometni velikani Rangers i Celtic ostvarili su pobjede u susretima 15. kola nacionalnog prvenstva pa Rangers i dalje ima četiri boda prednosti pred najvećim suparnikom.

Rangers je do bodova stigao gostujućom 3:1 pobjedom protiv Livingstona. Prva je to ligaška pobjeda novog menadžera Rangersa, Nizozemca Giovannija van Bronckhorsta naakon što je njegov prethodnik Steven Gerrard preselio na klupu Aston Ville.

Gosti su poveli u osmoj minuti golom Scotta Arfielda, a u već u 16. minuti je bilo 2:0 nakon što je lijepo zabio Joe Ayodele-Aribo. Bruce Anderson je vratio nadu domaćinima u 30. minuti, no Fashion Sakala je razriješio sve dvojbe oko pitanja pobjednika pogodivši u 78. minuti za 3:1.

Drugo poluvrijeme dvoboja na stadionu Almondvale kasnilo je više od 10 minuta jer su se navijači Rangersa zabavljali bacajući grude na teren i na domaćeg vratara Maksymiliana Stryjeka.

Hrvatski reprezentativac Borna Barišić igrao je cijeli susret za Rangers.

Pobjedu je ostvario i Celtic porazivši na svom travnjaku Aberdeen s 2:1. Jota (20) i Callum McGregor (60) zabili su za Celtic, dok je za goste strijelac bio Lewis Ferguson (33-11m).

Josip Juranović je igrao cijeli susret za pobjednički sastav.

Rangers vodi na ljestvici sa 33 boda, Celtic je drugi sa 29 bodova, dok Hearts na trećoj poziciji ima 27 bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!