Ostali sportovi

Nagrada za dosadašnje nastupe: Mladost u Zagrebu dočekuje Monzu

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 30.11.2021.
Nagrada za dosadašnje nastupe: Mladost u Zagrebu dočekuje Monzu
Foto: Pixsell

Igrati sa zapravo tako malom bazom igrača i igrati na tako visokom nivou, to je doista malo tko očekivao od odbojkaša Mladosti u ovoj sezoni...

Nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka i to korak prije završne faze gdje su do kraja bili vrlo konkurentan suparnik, jednako su dobro nastavili svoj put i u drugom po jakosti europskom CEV kupu, gdje u srijedu, 1. prosinca (19.30) u svom Domu odbojke igraju prvi susret šesnaestine finala protiv favorizirane talijanske momčadi nakrcane strancima Vero Volley Monze.

Monze koja im je uzela lani jednog od ponajboljih igrača, 21-godišnjeg reprezentativca Tomislava Mitrašinovića, nakon što su već godinama prije kroz taj klub prošli i još neki sjajni mladi mladostaši kao Tsimafei Žukouski i Marko Sedlaček.

Trener Mladosti Radovan Gačič dobro je snimio sljedećeg protivnika koji dolazi u Dom odbojke:

"Radi se o sjajnoj momčadi koja odlično igra u talijanskom prvenstvu, gdje su u vrhu tablice, trenutno četvrti, nakon što su s početka sezone bili vodeći. Imaju standardnu postavu s kojom otvaraju svaku utakmicu i tu zapravo nema puno nedoumica, Nijemac Grozer i Čeh Džavornokov su glavne poluge. Na neki način to im diktiraju i propisi u talijanskoj ligi koji ne dozvoljavaju više od tri stranca na terenu u isto vrijeme. To ne vrijedi, naravno, za eruropska natjecanja, ali u Monzi sustav koji imaju i s kojim pobjeđuju ne mijenjaju često. Nema ni razloga, jer igraju odlično. Nama su ova dva susreta protiv Monze zapravo nagrada za dobar dosadašnji dio sezone."

Iako ta posljednja rečenica može zazvučati kao alibi, trener Gačič ni u snu ne misli pred Talijane izaći s bijelom zastavom.

"Mi smo do sada vrlo korektno odradili sve utakmice u međunarodnom programu, pa možemo protiv ovako jakog i favoriziranog protivnika ući u susret opušteno, bez grča i presinga, uživajući u igri. Dakle, želja nam je odigrati što bolje, a sada, hoće li to biti dobvoljno za jedan, dva ili tri seta, to će sama utakmica pokazati."

Mladost je u punom sastavu, nema bolesnih niti ozlijeđenih, ali ima već pomalo umornih neprestanim ritmom igranja tri susreta tjedno.

"Ima pomalo umora kod mojih igrača, no to nastojimo nekako kroz utakmice i treninge anulirati. U svakom slučaju, to nam neće biti nikakav izgovor pred utakmice s Monzom, jer kažem, to su baš susreti u kojima se može puno dobiti, a zapravo ništa izgubiti. Što se pak umora tiče, malo je lakše jer se vidi kraj tog razdoblja, još tri tjedna i uslijedit će krajem godine stanka u prvenstvu koju ćemo iskoristiti za rekuperaciju i mini-pripreme."

Tihomir Gajić, 28-godišnji reprezentativac BiH, 203 cm visoki srednji bloker Mladosti, stigao ove sezone u Dom odbojke iz brčanske Mladosti, jedva čeka utakmicu protiv Vero Volley Monze.

"Svi se veselimo toj utakmici, iako je Monza favorit u ovom susretu, jer imaju iskusan sastav i jednog od najboljih korektora na svijetu. Očekujem dobru utakmicu, susret protiv Monze uzimam kao nagradu za sve što smo do sada odigrali u Europi. Dat ćemo sve od sebe i želimo pokazati zube velikom protivniku. Nama igračima je velika čast igrati protiv tako velikih momčadi. Nismo se do sada u sezoni susreli s tako jakim suparnikom, možda su najbliži njima po kvaliteti ACH Volley iz Ljubljane u MEVZA ligi."

Često se u posljednje vrijeme spominje riječ umor kod mladostaša, no Gajić na to kaže:

"Ima umora, naravno, puno je utakmica iza nas, no trener ima razumijevanja za to i nastoji nas relaksirati koliko je to moguće, pogotovo na utakmicama Superlige gdje sve više prilika daje mladim igračima, a nas starije odmara. Ali, to je tako, od igrača se to i očekuje, da igramo, a mi smo pak pokazali da nam to i odgovara, jer su rezultati dobri, na svim frontovima dobro guramo", kaže na kraju Tihomir Gajić kojem je igranje u zagrebačkoj Mladosti veliki iskorak u karijeri.

"Mladost je bila veliki izazov za mene, jedna stepenica više u karijeri, ali vjerujem u sebe i siguran sam da ću pokazati, i da već pokazujem, zašto sam došao u Dom odbojke. Dosadašnjim tijekom sezone sam zadovoljan, ali ima još puno toga što mogu pokazati."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!