Ostali sportovi

Filip Hrgović dobio novog protivnika, boksat će protiv Emira Ahmatovića

Branimir Korać • utorak, 30.11.2021.
Filip Hrgović dobio novog protivnika, boksat će protiv Emira Ahmatovića
Foto: Pixsell

Filip Hrgović u noći sa subote na nedjelju po hrvatskom vremenu u Las Vegasu ima 14. profesionalnu borbu, a u posljednji trenutak promijenjen mu je protivnik...

Amerikanac Scott Alexander odustao je od nastupa i Filip Hrgović dobio je novog protivnika. U subotu navečer u Las Vegasu će se boriti protiv srpskog teškaša Emira Ahmatovića.

Ahmatović je trenutno 119. teškaš svijeta i znatno bolje plasiran od Alexandera. U deset profesionalnih borbi upisao je isto toliko pobjeda.

Za Ahmatovića će ovo biti najteža borba u profesionalnoj karijeri dosad, deset pobjeda koje je ostvario bile su protiv boksača još nižeg ranga.

U posljednjoj borbi 21. svibnja ove godine u Beogradu svladao je Gabriela Enguemu, Španjolca kojeg je 2018. godine Agron Smakići nokautirao u Zagrebu. Ahmatović je ovdje slavio podijeljenom odlukom sudaca.

Hrgović je apsolutni favorit i protiv Ahmatovića i trebala bi to biti još jedna borba zagrijavanja za neke veće mečeve. No, nema opuštanja, morat će biti oprezan protiv borca koji ipak još nema nijedan poraz.

Razlog za oprez je i Ahmatovićeva amaterska karijera, 2013. godine osvojio je broncu na Europskom prvenstvu gdje je u prvom kolu svladao Hrgovićevog poznanika iz prošlog meča Marka Radonjića.

Meč Hrgovića i Ahmatovića možete pratiti na RTL-u.

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!