Kup Hrvatske, Četvrtfinale, 30.11.2021, 18:30 h, Stadion u Kranjčevićevoj
Suci: Marjan Tomas (Osijek), Kristijan Novosel (Valpovo), Marko Cestarić (Sisak)
Lokomotiva
Lokomotiva
Josip Pivarić 45'+3' (11m)
Marko Dabro 59'
Josip Elez 90'+4' (ag)
3:6(1:1) Hajduk
Filip Krovinović 7'
Jani Atanasov 51', 66'
Marin Ljubičić 53'
Marko Livaja 57'
Emir Sahiti 90'
Hajduk

Hajduk projurio kroz Kranjčevićevu i izborio mjesto u polufinalu

Mihaela Bradovski • utorak, 30.11.2021.
Hajduk projurio kroz Kranjčevićevu i izborio mjesto u polufinalu
Foto: Pixsell

Vrlo uvjerljivo Hajduk je slavio u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive. Nakon 1:1 na odmoru, u drugom poluvremenu rapsodija Splićana i visoka pobjeda 6:3...

Odličan nastup Hajduka koji je pokazao još jednom visok napadački potencijal te je napunio mrežu Lokomotive do vrha. Konačnih 6:3 pokazuje koliko su Splićani bili raspoloženi i kakvu su utakmicu odigrali, a sve još jednom uz briljantan nastup Marka Livaje.

Od početka je Hajduk prijetio, a u sedmoj minuti i poveo. Splićani su uzeli Lokosima loptu na njihovoj polovici, Fossati je pronašao Livaju koji idealno proigrava utrčalog Krovinovića, a on lakoćom iz blizine zabija.

Nakon primljenog gola Lokomotiva je uspostavila ravnotežu na travnjaku, Hajduk nije bezglavo jurio već je čekao na pogrešku Lokosa.

Kada se činilo da će se na odmor otići vodstvom gostiju, dosuđen je kazneni udarac za Lokomotivu. Lovrencsics je s leđa gurao Kačavendu koji je bio u skoku i Bel je pokazao na 11 metara. Precizan je bio Josip Pivarić za 1:1 na odmoru.

Odmah na početku drugog dijela kreće golijada. U 51. minuti krasna akcija Hajduka, igrači Lokomotive ispadali su kao na traci, u konačnici Krovinović je gurnuo loptu za Livaju, on za Atanasova koji gotovo iz mrtvog kuta prebacuje Nevistića.

Dvije minute kasnije treći pogodak za Splićane. Ubačena lopta na drugu vratnicu prema Biuku, on je šalje na drugu stranu gdje natrčava Ljubičić i hladnokrvno zabija.

Lokomotiva je bila u nokdaunu i već u 57. minuti Livaja krasnim potezima lomi braniče Lokosa i onda lijepo zabija za 1:4.

Dvije minute kasnije nadu Lokosima u nekakvo čudo vraća Marko Dabro, prvi pokušaj obranio je Kalinić, ali na odbijenoj lopti Dabro je dobro reagirao. Tu se Kalinić ozlijedio, morao je napustiti igru, a zamijenio ga je Danijel Subašić.

Hajduk nije posustajao i u 66. minuti dolazi do petog gola. Atanasov je krasno opalio s više od 20 metara i povećao prednost.

Tu nije bio kraj i u sudačkoj nadoknadi još po jedan gol na svakoj strani. Lovrencsics je sjajno proigrao Sahitija koji bježi obrani Lokomotive i zabija u suprotni kut za povećanje vodstva na 2:6 da bi u 94. minuti Lokomotiva postavila konačnih 3:6. Cipetić je ubacio s desne strane i pogodio Eleza od kojeg se lopta odbija u mrežu.

Zaslužena visoka pobjeda Hajduka i sjajna najava velikog dvoboja protiv Dinama u nedjelju.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!