Nogomet

Rendulić: 'Trebali smo sve završiti ranije, promašivali smo nemoguće'

Matej Kačan • srijeda, 01.12.2021.
Rendulić: 'Trebali smo sve završiti ranije, promašivali smo nemoguće'
Foto: Pixsell

Gorica je u neviđenoj drami prošla u polufinale Kupa nakon što se provukla u nadoknadi pa slavila nakon jedanaesteraca, a trener Rendulić smatra da je Gorica to trebala završiti i ranije...

Trener Gorice Krunoslav Rendulić prokomentirao je pravu dramu u četvrtfinalu Kupa gdje se Gorica "provukla" u šestoj minuti nadoknade pa je slavila nakon izvođenja udaraca s bijele točke.

No, Rendulić smatra da je njegova močad bila puno bolja i da je prolaz zaslužila i ranije, a ovakav način mogao bi donijeti potrebnu dodatnu dozu samopouzdanja, pa čak i ambicije za trofej.

"Bio sam toliko miran i uvjeren da ćemo proći. Moram čestitati igračima na lavovskoj borbi i bila bi prava sportska nesreća da nismo prošli. To što smo mi večeras promašili graniči s onim vjerovali ili ne", kazao je, pa nastavio:

"Trebali smo puno ranije završiti ovaj susret. Najgore od svega je da smo se previše iscrpili, i mentalno i fizički, a u subotu nas čeka teška utakmica s Osijekom. Ova tri dana ćemo potrošiti na regeneraciju", rekao je.

Za kamere televizije je otkrio da su se jedanaesterci vježbali na treningu, ali je trener bio uvjeren u prolazak jer ga je Gorica zaslužila i u 90 minuta.

"Kad su se izvodili penali, bio sam sto posto siguran da prolazimo jer bi bilo nemoguće da smo ispali nakon svega što smo danas promašili. Bila bi to prava sportska nepravda tako da sam bio miran. Sretni smo i trebamo se samo odmoriti, a kad ovako prođete u polufinale, onda je i osvajanje Kupa moguće. Ne želim izdvojiti niti jednog igrača, oni su za mene pravi heroji", rekao je trener.

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!