Kup Hrvatske, Četvrtfinale, 01.12.2021, 18:30 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Mario Zebec, Vedran Đurak, Jerko Crnčić
Dinamo
Dinamo
Marko Tolić 73'
1:3(0:2) Rijeka
Jorge Obregon 27'
Josip Drmić 29'
Robert Murić 90'+7'
Rijeka

Šok na Maksimiru: Modri opet promašivali, Riječani kažnjavali i prošli u polufinale

Jan Šneler • srijeda, 01.12.2021.
Šok na Maksimiru: Modri opet promašivali, Riječani kažnjavali i prošli u polufinale
Foto: Pixsell

I četvrta utakmica četvrtfinala Kupa donijela je dramu i odličan npogomet. Dinamo je ponovno previše toga promašio, Rijeka ga je na kraju kaznila i s 3:1 izbacila iz Kupa!

Sve utakmice četvrtfinala Kupa donijele su sjajne dvoboje, prave drame na terenu i golijade, a razočarao nije niti dvoboj Dinama i Rijeke. Susret je obilježilo sjajnih pola sata igre Rijeke, nevjerojatan broj promašaja Dinama i u konačnici četiri pogotka u mreži. Nećemo pretjerivati i reći da smo gledali nogometnu ljepoticu, a neutralni gledatelji mogli su uživati u otvorenom nogometu.

Nakon uvodnog odmjeravanja snage, Rijeka je u svega par minuta došla do izuzetno vrijednog kapitala. U 27. minuti, Riječani su izveli kontru, Dinamova obrana zaspala je i pustila Jorge Obregona koji puca dosta iskosa, ali lopta prelazi ispod ruku Danijela Zagorca.

Samo dvije minute kasnije, novi kiks Dinamove obrane, ovoga puta nakon ubačaja Andrije Vukčevića u petercu je sam ostao Josip Drmić i mirno poentirao za 0:2. Dinamo je do tog trenutka imao dvije prilike, međutim nedovoljno precizan bio je Luka Ivanušec.

Do kraja prvog dijela Dinamo je preuzeo kontrolu nad posjedom lopte, počeo ozbiljnije prijetiti, ali ništa važno nisu Modri kreirali. U nastavak susreta, Damir Krznar odlučio se za dvije promjene. U igru su ušli Komnen Andrić i Stefan Ristovski što je bio jasan znak kako će Dinamo potpuno napadački biti orijentiran.

Već nakon tri minute igre, Dinamo je imao sjajnu šansu. Udarac Ivanušeca obranio je sjajni Nediljko Labrović, a na odbijenu loptu natrčao je Amer Gojak, no pucao malo pored gola. U 60. minuti, nakon ubačaja iz kuta, Andrić je glavom lijepo gađao, ali još jednom lopta je otišla pored gola.

Konačno, u 73. minuti Dinamo je uspio smanjiti zaostatak. Nakon silnih promašaja i loših udaraca iz izglednih pozicija, Marko Tolić konačno je poslao loptu u mrežu i vratio kakvu takvu nadu Dinamu u povratak. Samo par minuta kasnije, činilo se da je preokret blizu. Mislav Oršić, koji je večeras nekoliko puta bio u izglednoj poziciji, prvo je pogodio Hrvoja Smolčića na samoj gol crti, da bi iz odbijene lopte pogodio okvir gola.

Sada je i sreća okrenula leđa Modrima koji nakon niza promašaja nisu mogli očekivati više. Sudačka nadoknada donijela je još nekoliko uzbuđenja, posebno se ističe još jedna sjajna reakcija Labrovića na udarac Arijana Ademija, ali najvažniji događaj bio je pogodak u 97. minuti. Na samoj završnici, Robert Murić koristi priliku, u kontri trči na prazan gol i pogađa za konačnih 1:3.

Rijeka se tako plasirala u polufinale Kupa, dok je Dinamo ostao bez mogućnosti za osvajanjem ovog trofeja ove sezone. Još jedan udarac u ne pretjerano dobroj sezoni za Modre. Slijede ogledi protiv Hajduka i West Hama, možda i najvažnije dvije utakmice u ovom dijelu sezone.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!