Nogomet

Željko Kopić do kraja polusezone na klupi Modrih: 'Nije bilo planova o Keku ili Čačiću'

Matej Kačan, Ines Goda • četvrtak, 02.12.2021.
Željko Kopić do kraja polusezone na klupi Modrih: 'Nije bilo planova o Keku ili Čačiću'
Foto: Pixsell

Nakon što je po porazu od Rijeke otišao Damir Krznar, Dinamo je na konfrenciji za medije potvrdio očekivanu vijest. Momčad do kraja polusezone preuzima Željko Kopić...

Dosadašnji šef omladinske škole Dinama, a nekadašnji trener Hajduka, Slaven Belupa, Rudeša i Zagreba Željko Kopić preuzet će momčad Dinama nakon odlaska Damira Krznara.

Kopić bi trebao momčad voditi do kraja polusezone i privremeno je rješenje te se na konferenciji za medije pojavio uz Mrika Barišića.

Pred Kopićem su odmah teški izazovi, u nedjelju slijedi veliki derbi protiv Hajduka, a onda gostovanje kod West Hama gdje se traži nokaut faza Europske lige.

"Uprava je odmah reagirala, uvažila ostavku trenera Krznara i za ovaj period od mjesec dana imenovala Kopića. O Krznaru sve najbolje, velik i čestit čovjek. Krivulja je krenula prema dolje. Ovo će biti šok za igrače i mislimo da će promijeniti stvari. Krznar ima izbor, želimo ga zadržati u sustavu. Na kojem radnom mjestu, dogovorit ćemo se. To govori koliko ga cijenimo. Nudimo mu ostanak", kazao je Barišić, pa nastavio:

"Pred Dinamom je važnih pet utakmica u mjesec dana. Zahvaljujemo Kopiću jer je pristao. On je uspješan trener, najbolje je i najoptimalnije rješenje. Nadamo se da će ovaj brod Dinama poloviti puno uspješnije."

Barišić se potom osvrnuo i na očekivanja od novog trenera:

"Tri su temeljna cilja. Jedan neće biti ostvaren, to je Kup. Pitanje je šta će biti s Europom, ali ostajemo, vidjet ćemo gdje, ovisi o nama. Prvenstvo je naš krucijalni cilj. Vjerujemo da ćemo s novim trenerom stvoriti izgledne šanse za naslov."

Cijelo se vrijeme kroz Krznarov mandat, a pogotovo ove sezone ponavljalo da je igra dobra, ali izostaje rezultat i realizacija:

"Igra nije bilo toliko loša, koliko su bili loši rezultati. Sigurno da postoji i odgovornost Uprave. Našli smo najoptimalnije rješenjem želimo Kopiću puno uspjeha. Nakon ove serije od pet utakmica sjest ćemo s Kopićem i razgovarati kako dalje."

Mnogo je glasina bilo o tome da se duže dogovarao Matjaž Kek ili da je Ante Čačić bio kandidat za klupu, a Barišić je to demantirao:

"Nema istine o Keku i Čačiću. Dinamo nije bio okupiran drugima dok Krznar nije dao ostavku. Planova nije bilo."

Nakon predsjednika se javnosti obratio i sam Kopić:

"Trenutak koji se jučer dogodio je specifičan. Svi smo čvrsto stajali uz Damira. Damir je povukao potez, Uprava je reagirala, pozvali su ga, on se stavio na raspolaganje. Napravit će sve što je u njegovoj moći da napravi najbolje rezultate koje svi očekuju. Alen Peternac ostaje dio stožera, o ostalima ćemo razgovarati naknadno."

Kopić je nastavio o tome kako se može nositi s pritiskom i o svojoj povijesti s Hajdukom:

"Svi oni koji su iole pratili moj razvojni put i moju, nazovimo to tako, trenersku karijeru znaju da mi nije bilo lako i da sam prolazio kroz dosta zahtjevnih situacija. U ovom trenutku ne stavljam ni sebe ni svoju ambiciju u prvi plan, ovdje sam da napravim sve što je moguće u interesu Dinama. Što se Hajduka tiče, svi znaju da sam tamo bio trener i da sam maksimalno u tim trenucima radio u interesu kluba i u jednom periodu imao jako kvalitetne rezultate i sve su to bitni aspekti. Vjerujem da će u nedjelju biti jedna izuzetno kvalitetna utakmica",kazao je.

Peternec vodi trening u četvrtak, a misli su već na Hajduku koji je Kopić i najavio, usput kazavši da je upoznat sa situacijom jer je bio u svakodnevnom kontaktu s Krznarom:

"Protiv Hajduka očekujem kvalitetnu utakmicu, znam dobro tamošnji mentalitet i sve što se oko Hajduka događa, kad je dobro i kad nije. U zamahu su, pratio sam rad Dambrauskasa i napravit ćemo apsolutno sve da budemo na pravoj razini. Ja u ovu ekipu vjerujem, ona ima kvalitetu koju je često pokazivala. Po putu se negdje ta nit koja te košta rezultata izgubila, ali moja vjera u svlačionicu je potpuna. Siguran sam da ćemo već u nedjelju biti na razini na kojoj moramo biti."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!