Ostali sportovi

Marko Barunović i Mirela Delić najavljuju susrete devetog kola Superlige

Sportnet, Branimir Korać • subota, 04.12.2021.
Marko Barunović i Mirela Delić najavljuju susrete devetog kola Superlige

U Superligi odbojkaša i odbojkašica ovog vikenda na rasporedu je deveto kolo s nekoliko vrlo zanimljivih dvoboja...

Odbojkaši Gorice, novaci u Superligi, posljednjeplasirana su momčad nakon osam odigranih kola, bez bodova i sa samo dva osvojena seta protiv Siska i Rijeke. No, sada u devetom kolu u goste im stiže pretposljednji Zadar, također bez pobjeda, ali s jednim velikim bodom iz susreta sa Siskom.

Trener Gorice, ali i puno više od toga, predsjednik, tajnik i još štošta, Marko Barunović, ovako vidi susrete devetog kola:

GORICA – ZADAR, subota 4. prosinca, 15.00 sati

Mlada smo momčad, uostalom kao i Zadar, i mislim da su u toj utakmici šanse za pobjedu i nama i njima baš 50:50. Mi smo još neiskusni, još se uigravamo, imamo nekih juniora u momčadi, i za sve treba vrijeme da sjedne na svoje mjesto. Ali, ne gubimo nadu, a ovo je susret u kojem možemo pobjeći s dna tablice.

MLADOST – MURSA OSIJEK, subota 4. prosinca, 18.00 sati

Kao što je naš susret derbi začelja, ovo je pravi derbi za vrh tablice. Po meni je Mladost u prednosti, kvalitetnija su momčad, dva puta smo već igrali protiv njih, i igrali su praktički s drugom postavom, a lako pobijedili. Igrali smo i s Mursom, izgubili 0:3, u drugom setu bili smo blizu osvajanja tog perioda igre, ali je na kraju ispalo 25:23 za njih. Još i danas me peče sudačka pogreška, jer je trebalo biti 24:24, a tada tko zna kako bi završilo...

SISAK – KITRO VARAŽDIN, subota 4. prosinca, 19.30 sati

Varaždinci su u prednosti, to je dobra, uigrana momčad koja lijepo igra. Imaju reprezentativca Brčića na sredini koji daje razliku u kvaliteti, no i Sisak ima reprezentativnog libera Šarčevića pa su odlični na prijemu servisa. No, prednost ipak dajem gostima...

RIJEKA – MARSONIA, subota 4. prosinca, 17.00 sati

Igrali smo prijateljsku utakmicu s Marsoniom, i dobili ih tada, a igrali smo i s Rijekom gdje nas je skoro sam pobijedio reprezentativni srednjak Dukić koji radi veliku razliku u toj inače mladoj momčadi. Ako je on raspoložen, Marsonia je u velikim problemima...

SPLIT – ROVINJ, subota 4. prosinca, 16.00 sati

Rovinj do sada nisam vidio u ovoj sezoni, ali obzirom da je izgleda Omrčen ponovno počeo igrati za Split, i da igraju kod kuće, mislim da su oni favoriti u ovoj utakmici.

RIBOLA KAŠTELA – CENTROMETAL, subota 4. prosinca, 17.30 sati

Igrali smo s Kaštelanima, odlična je to momčad s po meni najboljim tehničarom u ligi, jako brzo odigrava. Centrometal je pak iskusna momčad s možda najstabilnijim parom srednjih blokera u ligi, jedino im nedostaje Vincek da bi bili jednako dobri i na krajevima mreže. Bit će to zanimljiv susret u kojem prednost dajem Kaštelanima.

Mirela Delić je bivša reprezentativka i internacionalka, a danas trenerica Splita i dio stručnog stožera hrvatske odbojkaške reprezentacije.

Njezina prognoza za 9. kolo Superlige odbojkašica glasi ovako:

SPLIT – BRDA, subota 4. prosinca, 19.00 sati

Gradski derbi, one predzadnje na tablici, mi tek mjesto iznad njih, tako da prema tome utakmica lako može otići i na jednu ili drugu stranu. Nadam se naravno da ćemo ipak mi pobijediti, pa s puno optimizma ulazimo u taj meč.

OSIJEK – ENNA VUKOVAR, subota 4. prosinca, 19.00 sati

I to je derbi, lokalni, u kojem laganu prednost ipak dajem Vukovarkama, koje su trećeplasirane u Superligi. Iako igraju u gostima kod uvijek opasnog Osijeka, koji pokazuje iz susreta u susret sve bolju igru, mislim da bi Enna Vukovar mogla zabilježiti novu pobjedu.

KAŠTELA – DINAMO, subota 4. prosinca, 15.00 sati

Kaštelanke su u uzlaznoj formi, a Dinamo je nakon sjajnog početka zabilježio neke neočekivane rezultate. To će biti sigurno dobra utakmica, koja bi čak mogla otići i u pet setova, a blagu prednost, barem zbog domaćinstva, dajem Kaštelima.

RIJEKA CO – DUBROVNIK, subota 4. prosinca, 19.30 sati

Riječanke su kod kuće uvijek opasne, imaju solidnu ekipu i po meni su favoriti u ovom susretu protiv Dubrovnika kojem je ovo dosta dugo putovanje pa možda budu i umorne. S druge strane, Dubrovnik je uvijek neugodna ekipa koju se nikada ne smije podcijeniti.

VELI VRH – MLADOST, subota 4. prosinca, 19.00 sati

Tu nema puno razmišljanja tko je favorit, Mladostašice su aktualne prvakinje, a Veli Vrh novakinje u Superligi. Sve osim glatke pobjede Mladosti bilo bi prvoklasno iznenađenje.

KARLOVAC – MARINA KAŠTELA, srijeda 8. prosinca, 19.00 sati

Slično kao i u susretu Velog Vrha i Mladosti, Marina Kaštela je izraziti favorit u ovoj utakmici i po meni siguran pobjednik ovog susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!