Zimski sportovi

Jansrud ozlijedio ligamente koljena i vjerojatno propušta ZOI u Pekingu

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 05.12.2021.
Jansrud ozlijedio ligamente koljena i vjerojatno propušta ZOI u Pekingu

Norvežanin Kjetil Jansrud vjerojatno će biti prisiljen propustiti nastup na Olimpijskim igrama kojima će sljedeće godine od 4. do 20. veljače domaćin biti Peking, jer je na jučerašnjem superveleslalomu u američkom Beaver Creeku ozlijedio ligamente koljena, objavili su u subotu iz Norveškog skijaškog saveza.

Jansrud je doživio pad, ali je doskijao do cilja držeći se za koljeno, a pretrage su pokazale da je 36-godišnji veteran doživio ozljede križnog ligamenta, ali i ostalih ligamenata u koljenu.

Liječnik alpske reprezentacije Marc Strauss izjavio je da je još prerano za zaključak o tome hoće li Jansrudu biti potreban operativni zahvat te koliko bi olimpijski pobjednik u superveleslalomu iz Sočija 2014. mogao izbivati sa snijega.

Jansrud će se u ponedjeljak vratiti u Norvešku, gdje bi u Oslu trebao proći nove pretrage, nakon kojih će biti jasnija težina njegovih ozljeda.

Osim zlata u superveleslalomu, Jansrud je u Sočiju osvojio i broncu u spustu. Ima i dva olimpijska srebra, veleslalomsko iz Vancouvera 2010. te spustaško iz Pjeongčanga u kojem je osvojio i broncu u superveleslalomu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!