Tenis

Rusi poveli: Rubljov prejak za Goju unatoč dobrom otporu

Branimir Korać • nedjelja, 05.12.2021.
Rusi poveli: Rubljov prejak za Goju unatoč dobrom otporu

Borna Gojo nije uspio izvesti još jedno čudo. Meč protiv Andreja Rubljova odradio je dobro, ali Rus je ipak bio prejak te je slavio u dva seta...

Borna Gojo može biti zadovoljan unatoč porazu. Bio je ravnopravan petom igraču svijeta i stvarao mu je probleme, no nije uspio to kapitalizirati i doći barem do seta.

Rubljov je u dijelovima meča igrao vrhunski tenis, pogađao je crte lakoćom, Gojo je imao vrlo malo šansi na reternu, a na svom servisu dosta se mučio i morao puno toga spašavati. No bez obzira na to bio je cijelo vrijeme u meču i do kraja dvoboja izgubio je samo jedan servis.

Prvi set ponudio je ravnopravnu igru bez breakova sve do sedmog gema kada Rubljov pritišće i dolazi do breaka. Nakon toga do kraja seta obojica su bili vrlo uvjerljivi na svom servisu.

U prva dva servis gema u drugom setu Gojo je bio pod velikim pritiskom, spasio je u prvom dvije break lopte pa se u drugom izvukao iz 0:40 da bi nakon toga do kraja seta bio uvjerljiv i nije više dopustio Rubljovu da mu ozbiljno zaprijeti.

Set je otišao u tie-break gdje je Rubljov poveo s 4:2, nakon toga je Gojo okrenuo na 5:4, no Rubljov nakon toga uzima tri poena zaredom i odlazi do pobjede.

Gojo je meč završio s 15 as servisa i bez ijedne break lopte dok je s druge strane Rubljov imao osam i iskoristio tek jednu.

Finale Davis Cupa

Hrvatska - Rusija 0:1

Borna Gojo - Andrej Rubljov 4:6, 6:7(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!