Nogomet

Sport utorkom: Kraj natjecanja u skupinama A, B, C i D Lige prvaka, Nexe kod prvaka svijeta

Matej Kačan • utorak, 07.12.2021.
Sport utorkom: Kraj natjecanja u skupinama A, B, C i D Lige prvaka, Nexe kod prvaka svijeta

Sportski program utorkom u potpunosti je u znaku nogometa i povratka Lige prvaka. Šesto kolo i kraj grupne faze dolazi nam ovaj tjedan, a prve su na redu skupine A, B, C i D...

Europska liga: Magdeburg - Nexe (20:45)

Rukometaše Nexea u šestom kolu Europske lige čeka dvoboj vrha skupine protiv Magdeburga. Našičani su dosad na omjeru četiri pobjede i jednog poraza, dok Nijemci imaju tri pobjede i remi, ali u sjajnoj su formi.

Magdeburg u Bundesligi dominira nad mnogo jačom konkurencijom i prvi je na ljestvici s 13-0 omjerom ispred klubova poput Kiela, Flensburga, Fuchsea i ostalih. Tek je u Europskoj ligi La Rioja izvukla remi i to je najgori rezultat Magdeburga.

Uz to, ovo je branitelj naslova u ovom natjecanju, a na ljeto je i osvojio Super Globe, svjetsko klupsko rukometno prvenstvo.

Momčad sa sjevernim i skandinavskim štihom, igrači poput Damgaarda, Magnussona, Gulleruda i ostalih okosnica su ove iznimno jake momčadi i pred Nexeom je jako težak posao.

No, hrvatska je ekipa pokazala da će svakom jako teško i skupo prodati svoju kožu te ima pet pobjeda u nizu još od iznenađujućeg poraza od Gorenja. No, Slovencima je uzvraćeno s uvjerljivih 31:23, dodatno je nabildana atmosfera s 34:26 protiv Moslavine i puni snage i optimizma Našičani čekaju susret.

"Službeno je to najbolja ekipa na svijetu, vodeća u Bundesligi i znamo što to znači. Jako dobro uštiman stroj koji radi jako brzo, pa nas čeka zahtjevan suparnik. No, to je izazov da vidimo gdje smo u tom trenutku", kazao je Branko Tamše.

Liga prvaka, šesto kolo

Dolazi nam kraj grupne faze u Ligi prvaka u prve četiri skupine. Mnogo je toga još otvoreno, a dosta Hrvata igrat će danas. U prvom terminu od 18:45 sati igra se skupina A u kojoj se traži putnik u Europsku ligu.

PSG i City osigurali su prva dva mjesta, dok se za treće bore Brugge i RB Leipzig koji je otpustio trenera. Brugge je u gostima kod PSG-a, Leipzig s Joškom Gvardiolom ide kod Cityja i ako utakmice završe istim ishodom, dalje ide Leipzig zbog boljeg međusobnog omjera. Belgijcima igra samo varijanta u kojoj će osvojiti bod, dva ili tri više od Nijemaca večeras.

U skupini B sve je osim Liverpoola otvoreno. Englezi su prvi s 15 bodova i maksimalnim učinkom, a gostuju kod Milana Ante Rebića koji je pobjedom nad Atleticom stigao u šansu da čak i prođe dalje nakon tri vezana poraza.

Da bi Milan išao dalje, treba mu pobjeda i remi Porta i Atletica. Porto, pak, ovisi sam o sebi i pobjedom rješava sve jer ima pet bodova, bod više od Milana i Atletica, dok Atleticu i Šimi Vrsaljku treba pobjeda nad Portom i rezultat Milana i Liverpoola koji bi osigurao bolju gol-razliku Španjolaca.

Bez ikakvih dilema je skupina C gdje je Ajax sigurno prvi, Sporting sigurno drugi, Dortmund Marina Pongračića sigurno treći i Bešiktaš Domagoja Vide četvrti pa su susreti samo revijalni. Igrat će Dortmund i Bešiktaš te Ajax i Sporting.

I u skupini D putnici dalje su jasni, ostaje tek da Inter Marcela Brozovića i Ivana Perišića kod Reala Luke Modrića u međusobnom ogledu odluče o prvo mjestu. Realu igra i remi, Interu samo pobjeda.

Treći je sigurno Šerif koji je i najugodnije iznenađenje sezone i ima šest bodova, pet više od Šahtara kod kojeg gostuje u zadnjem kolu u susretu čisto za prestiž.

Ostali važniji događaji

Challenger Antalya:
Oliel - Ajduković 18:00

HT Premijer liga:
Zadar - Škrljevo 19:00

1. HKLŽ:
Brod na Savi - Ragusa 14:00

Eurokup:
Bourg - Bursaspor 20:00
Venezia - Valencia 20:00

FIBA Liga prvaka:
Kalev/Cramo - Strasbourg 18:00
Darušafaka - Hapoel Holon 18:00
Igokea - Nymburk 18:30
Ostrow - Manresa 18:30

Svjetsko prvenstvo rukometašica, 3. kolo

Vaterpolo, prijateljska utakmica
Hrvatska - Italija 18:00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!