Vodeni sportovi

Talijani golom u zadnjoj sekundi svladali Hrvatsku

Mihaela Bradovski • utorak, 07.12.2021.
Talijani golom u zadnjoj sekundi svladali Hrvatsku

Hrvatski vaterpolisti mini pripreme u Zagrebu okončali su prijateljskom utakmicom protiv Italije. Talijani su bili uspješniji i odnijeli su pobjedu 12:11...

Zanimljiv dvoboj na Savi, izbornici Tucak i Campagna dobili su priliku isprobati neke stvari i uostalom vidjeti kakav je trenutno omjer snaga. Nova Hrvatska pokazala je kako ima kvalitetu i odigrala je dobru utakmicu protiv uglednog protivnika, ali je ipak poražena.

Nije počelo dobro. Talijani su poveli odmah s 4:0, Hrvatska je dosta nepovezano ušla u utakmicu, a prvi gol djelo je Luke Bukića minutu prije kraja prve četvrtine.

Italija je nastavila s boljom i konkretnijom igrom, povela je u drugoj dionici i sa 6:1 i tek tada počinje buđenje Hrvatske.

Do sredine treće dionice Hrvatska se potpuno vratila u utakmicu i smanjila na 8:7, a serijom 3:0 na kraju treće i početkom četvrte dionice preko Bukića, Benića i Biljake napravila je potpuni preokret i povela s 10:9.

Talijani su uspjeli vratiti prednost na svoju stranu, a kada je Hrvoje Benić 30 sekundi prije kraja izjednačio na 11:11, činilo se da će susret završiti remijem, no u zadnjoj sekundi Lorenzo Bruni donosi pobjedu Italiji.

Pet golova u hrvatskim redovima postigao je Luka Bukić, po dva su dodali Hrvoje Benić i Matias Biljaka, a po jedan Ivan Krapić i Franko Lazić. Toni Popadić skupio je 11 obrana.

Kod Italije po tri gola zabili su Filippo Ferrero i Bruni.

FOTO: Dino Ninković

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!