Nogomet

Atletico u burnom susretu izborio osminu finala, Milan se oprostio od Europe

Branimir Korać • utorak, 07.12.2021.
Atletico u burnom susretu izborio osminu finala, Milan se oprostio od Europe

U skupini B vrlo burna završnica grupne faze. Na kraju Liverpool je jedini koji je igrao tek toliko da odradi posao, a u drugom susretu Porto i Atletico izravno su se borili za mjesto u nastavku natjecanja...

Liverpool je u zadnje kolo ušao sa spoznajom kako je već osigurao nastup u osmini finala i to s prvog mjesta, ali bez obzira što mu je to bila nebitna utakmica, upisao je pobjedu. Milan se tim porazom oprostio od Europe za ovu sezonu.

Uz Liverpool dalje ide Atletico koji je slavio u Portu s 3:1 u susretu s dva crvena kartona i dosta bure na terenu.

Milan je potpuno podbacio i razočarao. Protiv Liverpoola je imao ogroman motiv, igrao mu je ostanak u Europi i na proljeće, ali Liverpool je i u ovakvom susretu s dosta promjena u postavi bio bolji i zasluženo slavio. Fikaya Tomorija, međutim Liverpool je do odlaska na odmor uspio izjednačiti preko Mohameda Salaha.

U drugom dijelu očekivala se ofenziva domaćina, ali vrlo brzo Divock Origi zabija za 2:1 i preokret. Iako su bodovi Milanu bili daleko važniji, Liverpool je bio opasniji, a na kraju je sačuvao stečenu prednost i izbacio Milan iz Europe.

U drugom susretu takav rasplet značio je da Portu i remi znači osminu finala Lige prvaka dok Atletico za istu stvar treba pobjedu.

Sve bitno događalo se u drugom poluvremenu kada je prvo Antoine Griezmann zabio za vodstvo, a onda sredinom drugog dijela uslijedila su isključenja.

Prvo je u 67. minut Yannick Carrasco dok je igra prekinuta gurnuo na travu Otavija, nastala je gužva, a Carrasco zaradio isključenje.

Tek što se sve smirilo i nastavila igra, isključenje na drugoj strani. Wendell je pokraj klupe Atletica laktom u vrat odgurnuo Cunhu, nastavila je nova gužva, a Wendell je poslan na tuširanje.

Iako je Porto pokušavao doći do poravnanja, u sudačkoj nadoknadi potopljene su mu nade. Prvo je u 90. minuti Angel Correa zabio za 2:0 da bi odmah nakon toga i treći gol postigao De Paul. Domaćinu ništa nije značio gol Sergija Oliveire u 96. minuti.

Šime Vrsaljko odigrao je cijelu utakmicu kod Atletica.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Porto1:3Atlético Madrid
Milan1:2Liverpool
1Liverpool 617:6+1118
2Atlético Madrid 67:8-17
3Porto 64:11-75
4Milan 66:9-34

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!