Rukomet

Novi početak s Argentinom, Hrvatska popravlja dojam iz prvog kruga

Mihaela Bradovski • srijeda, 08.12.2021.
Novi početak s Argentinom, Hrvatska popravlja dojam iz prvog kruga

Susretom protiv Argentine u Torrevieji Hrvatska nastavlja put na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Riječ je o prvoj utakmici druge faze natjecanja, a s obzirom na dva poraza u prvom krugu, Hrvatska je u dosta teškoj poziciji...

Hrvatske rukometašice kreću s natjecanjem u glavnoj rundi Svjetskog prvenstva u kojoj se šest reprezentacija u skupini bori za dva mjesta koja vode u četvrtfinale. U prvoj fazi natjecanja Hrvatskoj dosta toga nije išlo u prilog i sada je u vrlo teškoj situaciji po pitanju prolaska skupine. Za to joj trebaju isključivo sve pobjede i ako to i naprave, svejedno je upitno hoće li biti dovoljno za prolaz.

Naime Hrvatska je u prvoj fazi natjecanja upisala samo jednu pobjedu, svladan je skromni Paragvaj, a kako se bodovi osvojeni protiv posljednjeplasiranog na ljestvici ne prenose, Hrvatska u drugoj fazi natjecanja kreće od nule i ima samo tri utakmice da dostigne i prestigne one četiri reprezentacije koje su ispred nje.

Čak i da je Hrvatska u najjačem sastavu, posao bi bio jako težak. Međutim nije, daleko od toga, problema je bilo i prije odlaska za Španjolsku zbog ozljeda, a potpuni šok dogodio se na dan utakmice s Japanom koji je u velikoj mjeri i usmjerio hrvatske šanse i ambicije u drugoj fazi natjecanja.

Dogodio se dan iz najgore noćne more, na testiranju na koronavirus pozitivne su bile Ćamila Mičijević i Ivana Dežić, isprva je granični rezultat imala i Dora Krsnik koja je također kasnije bila pozitivna i u svoj toj psihozi potpuno je poremećena priprema za tu vrlo bitnu utakmicu. Oslabljena Hrvatska bez tri jaka aduta iz vanjske linije, na kraju je upisala poraz, iako je imala priliku za prelomiti utakmicu na svoju stranu. Na kraju je umor presudio, nemogućnost rotacije u vanjskoj liniji uzeo je svježinu i Japan je odnio dva boda u drugi krug.

Sinoć su se reprezentaciji u Torrevieji priključile Tena Petika i Gabriela Gudelj koje su putovale 20 sati preko Amsterdama do Alicantea i zatim do Torrevieje. Testirane su i smještene u karantenu i u biti tek na dan utakmice s Argentinom bit će priključene ekipi.

Problema je puno, ali izbora nema. Hrvatska mora ići od utakmice do utakmice i pobjeđivati te se nadati da će se sve poklopiti i doći u priliku boriti se za prolaz. Argentina je prvi protivnik, nikako protivnik koji je nepobjediv, s Argentinkama se može igrati i Hrvatska i s ovim problemima tu nije autsajder.

Argentina je prenijela dva boda u drugu fazu natjecanja zahvaljujući pobjedi 31:29 protiv Austrije. Austrijanke ipak nisu gornji dom europskog rukometa, ali ovo je pobjeda koja svakako upozorava i Hrvatsku.

Na startu je Argentina odigrala 30 potpuno ravnopravnih minuta sa Španjolskom da bi doživjela totalni raspad u drugom poluvremenu koje je izgubila s čak 19:3. Kina se potvrdila kao najlošija u skupini i nije bila težak protivnik Argentinkama.

Najefikasnija Argentinka u prvoj fazi natjecanja je Elke Karsten koja je s 22 postignuta gola četvrti strijelac Prvenstva. Što se tiče vratarki, Marisol Carratu je s 34 posto obrana bolja od hrvatskih vratarki koje predvodi Tea Pijević s 29 posto obrana.

Dvoboj između hrvatske i Argentine počinje u 15:30 uz izravan prijenos na RTL 2, a studijska emisija Vrijeme je za rukomet kreće u 15 sati.

FOTO: IHF

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!