Nogomet

Lille i Salzburg prošli dalje, Sevilla odlazi u svoje omiljeno natjecanje

Jan Šneler • srijeda, 08.12.2021.
Lille i Salzburg prošli dalje, Sevilla odlazi u svoje omiljeno natjecanje

U iznimno uzbudljivom šestom kolu u kojem su sve momčadi u skupini G mogle izboriti prolaz dalje, u nokaut fazu Lige prvaka ići će Lille i Salzburg dok će Sevilla europski put nastaviti u Europskoj ligi...

Wolfsburg - Lille 1:3

Premda nisu imali jednostavno gostovanje u Njemačkoj, nogometaši Lillea fenomenalno su odradili šesto kolo Lige prvaka. Sve je počelo ranim pogotkom Buraka Yilmaza u 12. minuti kojim je francuski prvoligaš došao do vodstva.

U prvom dijelu, Wolfsburg je bio značajno opasniji nego u nastavku susreta, no nisu uspjeli doći do željenog pogotka kojim bi uhvatili korak za gostima. Susret je ušao u nešto mirniju fazu, Lille je igrao sve bolje, a Wolfsburg malo pao snagom.

Gosti su to iskoristili u par minuta i potpuno potopili Wolfsburg. U 72. minuti Jonathan David pogađa za povećanje prednosti, a nedostižnih 0:3 donosi Lilleu Angel Gomes šest minuta kasnije.

Dojam njemačkog sastava malo je popravio Renato Steffen lijepim pogotkom u 89. minuti. Istaknimo za kraj kako je vratar Ivo Grbić vrlo dobro odradio svih 90 minuta na golu Lillea.

Salzburg - Sevilla 1:0

Premda se očekivalo kako će susret Salzburga i Seville, koji je direktno odlučivao o prolazu dalje, obilovati prilikama i pogocima, gledatelji su ostali pomalo razočarani. Razlog tomu možda su bile prazne tribine, ali i činjenica da je ulog velik te su obje momčadi ušle oprezno u susret.

Sevilla nije djelovala nimalo loše, bila je značajno bolja momčad u prvom dijelu, ali nije bilo pogodaka, pa čak ni previše kvalitetnih prilika. Salzburg je iskoristio što unatoč lošem poluvremenu nije bio u rezultatskom deficitu i u nastavku zaigrao ipak značajno bolje.

Već nakon pet minuta nastavka, Karim Adeyemi iskoristio je nepažnju gostujuće obrane i pogodio za 1:0. U ovakvom susretu ta prednost sama po sebi bila je velika, a svega petnaestak minuta kasnije Salzburg je dobio dodatni vjetar u leđa.

U 64. minuti Joan Jordan zaradio je drugi žuti karton, Sevilla je ostala s igračem manje, a u takvoj konstelaciji nije mogla biti ozbiljniji protivnik Salzburgu. Dodajmo kako je ovo bio dvoboj hrvatskih nogometaša. Kod domaćih je Luka Sučić igrao sve do 75. minute, dok je u gostujućim redovima Ivan Rakitić izašao iz igre u 68. minuti.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Wolfsburg1:3Lille
Salzburg1:0Sevilla
1Lille 67:4+311
2Salzburg 68:6+210
3Sevilla 65:506
4Wolfsburg 65:10-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!