Europska liga, skupina H, 6. kolo, 09.12.2021, 21:00 h, Olimpijski stadion
Suci: Maurizio Mariani (Italija)
West Ham
West Ham
0:1(0:1) Dinamo
Mislav Oršić 3'
Dinamo

Dinamo pobjedom u Londonu osigurao drugo mjesto i ostanak u Europskoj ligi

Jan Šneler • četvrtak, 09.12.2021.
Dinamo pobjedom u Londonu osigurao drugo mjesto i ostanak u Europskoj ligi

Dinamo je ostvario zacrtano na gostovanju kod West Hama. Upisao je pobjedu 1:0 zahvaljujući krasnom golu Mislava Oršića s početka susreta i tako je završio nastup u grupi na drugom mjestu.

West Ham
West Ham
Dinamo
13
Alphonse Areola
50
Harrison Ashby
75
Jamal Baptiste
42
Ajibola Alese
56
Mbule Longelo Emmanuel
16
Mark Noble
33
Alex Kral
8
Pablo Fornals
(do 46')
7
Andrij Jarmolenko
(do 87')
64
Sonny Perkins
(do 87')
11
Nikola Vlašić
Pričuvni igrači
22
Said Benrahma
46'
62
Freddie Potts
87'
59
Keenan Forson
87'
 
Trener
David Moyes
5
(do 71')
3
(do 80')
9
(do 64')
99
(do 64')
Pričuvni igrači
Trener
Željko Kopić

Nakon teškog udarca u derbiju HT Prve lige protiv Hajduka, Dinamo se vratio na pravi put na najbolji mogući način. U šestom kolu Europske lige, Modri su slavili na gostovanju kod West Hama te upisavši prvu pobjedu u povijesti u Engleskoj došli do potvrde prolaska u nokaut fazu europskog natjecanja.

Susret nije mogao bolje započeti za hrvatskog prvaka. Nakon tri minute igre, fenomenalni Mislav Oršić iskosa se namjestio i savršeno odmjerenim udarcem pogodio same rašlje gola West Hama. Nakon tri pogotka Tottenhamu ranije ove godine, Oršić je ponovno pokazao da je majstor za utakmice protiv Engleza.

Dinamo je jako dobro otvorio utakmicu, stajali su igrači blizu suparnika, pritisnuli ih jako visoko i sveukupni dojam bio je prilično dobar. U 26. minuti Oršić je bio blizu drugog pogotka. U borbi s dvojicom domaćih braniča, Oršić je bio spretniji, ali vratar West Hama uspio je doći do lopte prije junaka Dinama.

Dinamo je nastavio s prijetnjama. U 33. minuti Daniel Štefulj sjajno ubacuje, a Arijan Ademi glavom puca malo preko gola. Sjajno raspoložen večeras bio je i Luka Ivanušec koji je u više navrata opasno prijetio, ali njegovi pokušaji nisu nalazili put do mreže. U prvom dijelu susreta, West Ham praktički nije ozbiljnije zaprijetio Dinamu i to je velika potvrda sjajne igre zagrebačke momčadi.

U nastavak susreta Dinamo ponovno ulazi bolje. U 57. minuti Oršić jako dobro puca, ali Alphonse Areola ponovno spašava West Ham. Sredinom drugog dijela Željko Kopić odlučio se za jedan prilično iznenađujuć potez kad je upravo Oršića izvadio iz igre, ali uvođenjem Josipa Mišića, a ponajviše Marka Bulata, Dinamo je uspio u potpunosti zadržati loptu i limitirati učinak domaćih.

Čvrsta Dinamova obrana izdržala je do kraja, a West Ham osim nekih poluprilika, veliku šansu nije imao. Modri su tako odradili svoj dio, prikupili nova tri boda i potvrdili drugo mjesto u skupini. Sada ih čeka nokaut faza Europske lige, a protivnici su sve samo ne bezazleni. Dinamo će u toj prvoj nokaut fazi igrati protiv Leipziga, Porta, Borussije Dortmund, Šerifa, Barcelone, Atalante, Seville ili Zenita, protivnika će saznati u ponedjeljak iza 13 sati.

Europska liga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Genk0:1Rapid Beč
West Ham 0:1Dinamo
1West Ham  611:3+813
2Dinamo 69:6+310
3Rapid Beč 64:9-56
4Genk 64:10-65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!