Košarka

Sonik Puntamika dočekuje Alkar: 'To nije ista momčad s kojom smo već igrali'

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.12.2021.
Sonik Puntamika dočekuje Alkar: 'To nije ista momčad s kojom smo već igrali'

Pred košarkašima Sonik Puntamike je posljednji izazov u zgusnutom ovotjednom rasporedu...

Nakon domaćeg okršaja s Vrijednosnicama Osijek u ponedjeljak i gostovanja na Baldekinu u srijedu, igrači Stipe Kuliša večeras će u Jazinama ugostiti sinjski Alkar, jednu od dvije momčadi koje su u dosadašnjem dijelu sezone pobijedili na gostujućem parketu. Ipak, zadatak neće biti nimalo lagan, tim više zna li se da se Zadrani i dalje bore s ozljedama, dok su Sinjani u posljednja dva tjedna uvelike ojačali svoje redove dovevši iskusnog Zorana Vrkića, mladog Karla Lukačića i, prije svega, donedavnog trećeg strijelca slovenskog prvenstva Patricka McGlynna.

"Ušli smo u negativan niz, ali u svlačionici nema panike. Realno govoreći, od svih poraza koje smo upisali u posljednjem razdoblju, jedino smo Vrijednosnice trebali dobiti na domaćem parketu. Šibenka je ipak na svom terenu favorit protiv nas i to ne možemo smatrati kiksom, a prije toga smo upisali par gostujućih pobjeda kojima smo pokrili nešto lošija izdanja", osvrnuo se na igre u posljednjim tjednima kapetan Sonik Puntamike Dino Palčić.

Prilika za povratak na pobjedničke staze stiže već večeras kada u Jazine dolazi družina Marka Trninića koja je prije nekoliko dana privukla pozornost hrvatske košarkaške javnosti zvučnom pobjedom nad Cibonom u Zagrebu.

"Alkar je u odnosu na naš prvi međusobni ogled igran početkom sezone u Sinju doveo tri igrača i to više nije ista momčad kakva je bila tada. Pobjeda protiv Cibone i jako dobra utakmica protiv Zadra gdje su do samoga kraja bili u igri dovoljno govore o njihovoj kvaliteti. U dobrom su ritmu i dolaze po dva boda, no dat ćemo sve od sebe ne bismo li im pomrsili račune. Trijumf bi nam puno značio jer bismo pobjegli Sinjanima na dvije pobjede, uz bolji međusobni omjer, te nas očekuje izuzetno bitan susret", dodao je Palčić.

Utakmica se igra u dvorani Jazine s počekom u 18 sati.

FOTO: Andrej Jančijev/KK Sonik Puntamika

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!