Nogomet

Jakirović: 'Tko ne bi htio biti trener Dinama, ali ja sam i dalje u Zrinjskom'

Matej Kačan • srijeda, 15.12.2021.
Jakirović: 'Tko ne bi htio biti trener Dinama, ali ja sam i dalje u Zrinjskom'
Foto: Pixsell

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović komentirao je naavodni interes Dinama za njegovim uslugama, što je i praktički potvrdio, ali nije potvrdio dogovor ni odlazak...

Jedno od imena koje se najviše spominje kao novi trener Dinama na zimu je ono Sergeja Jakirovića. Bivši trener Gorice sa Zrinjskim je izdominirao Premijer ligu BiH i vjerojatno će biti prvak s velikom prednosti.

No, trofej možda ni ne podigne ako na zimu zaista ode u Zagreb. U razgovoru za Večernji list potvrdio je da interesa ima, ali postoji li dogovor, nije otkrio.

"Dinamo nema više apsolutnu dominaciju jer i ostali rastu. Problem Dinama u ovom trenutku vjerojatno je i istrošenost igrača. Neki su u kvalifikacije za Ligu prvaka došli izravno s Europskog prvenstva, praktično bez pravih priprema. Normalno je da dolazi do zamora materijala jer to su sve važni igrači koji su okosnica Dinamove momčadi. Trebamo čestitati Dinamu jer je u zadnje četiri godine triput prezimio u Europi i napravio ogroman uspjeh. U HNL-u nisu dobili neke utakmice koje su planirali dobiti. Na kraju, Osijek, Rijeka i Hajduk potvrdili su da mogu pobjeđivati u kontinuitetu i stvoriti pritisak u borbi za prvo mjesto. Rasplet lige će biti iznimno zanimljiv", rekao je Jakirović za Večernji.

U medijima se spominje velika mogućnost da bi baš Jakirović mogao voditi Dinamo u tom raspletu. On se uz Zorana Zekića vidi kao favorit za klupu. No, Jakirović odaje dojam čovjeka koji želi dovršiti posao u Zrinjskom.

"Godi mi što me mediji svrstavaju u najuži krug kandidata za Dinamo. Ne remeti mi to koncentraciju, dapače, samo mi je dodatni poticaj. Kada sam odlazio u Zrinjski neki su mi sugerirali da ne prihvatim tu ponudu jer ću se 'zakopati'. No, ja sam imao drugačiji osjećaj, a samo jedan prijatelj kazao mi je da ću, ako ostvarim dobar rezultat, vrlo brzo imati otvorena vrata nekog od četiri najbolja naša kluba. To se očito i događa. Ponosan sam zbog toga. No, ja sam još uvijek trener Zrinjskog i svi daljnji planovi vezani su za taj klub. Naravno da mi takve ponude imponiraju, pa tko ne bi htio biti trener Dinama. Imam najmlađu momčad zadnjih desetak godina i logično je da smo u fokusu zanimanja medija i nogometnih krugova."

Ipak, ako se klubovi dogovore i Zrinjski dobije zadovoljavajuće uvjete i odštetu, Jakirović bi se mogao naći u Zagrebu.

"Ne želim ništa forsirati, moraju se najprije dogovoriti s mojim klubom. Posebice zbog ljudi koji su mi u Zrinjskom iskazali povjerenje. Tko bi to imao problema preuzeti Dinamo? Kada se krenete baviti ovim poslom, uvijek maštate da ćete voditi momčadi najviše razine", rekao je trener.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!