Vodeni sportovi

Jadran i Jug očekivano izborili finale Kupa

Matej Kačan • subota, 18.12.2021.
Jadran i Jug očekivano izborili finale Kupa
Foto: Pixsell

Vaterpolisti dvije najjače hrvatske momčadi, Jadrana i Juga međusobno će odlučivati o pobjedniku vaterpolskog Kupa Hrvatske u nedjeljnom finalu...

Prvi hrvatski trofej u vaterpolskoj sezoni ovog se vikenda dijeli u Zagrebu,a otići će u ruke splitskog Jadrana ili dubrovačkog Juga koji se sastaju u nedjeljnom finalu.

Jadran je u prvom polufinalnom susretu nadvisio šibenski Solaris s 12:6, dok je u kasnijem dvoboju Jugu pripao hrvatski klasik protiv domaćina završnog turnira, zagrebačke Mladosti s 14:7.

Obje su momčadi svoje odradile u prvim poluvremenima, Jadran je nakon dvije dionice vodio Šibenčane sa 6:2, dok je Jug na velikom odmoru imao 8:3, i u oba su slučaja prednosti do kraja samo rasle bez drame.

Luka Bukić i Konstantin Harkov vodili su splitsku momčad s po tri pogotka u toj pobjedi, dok su kod Solarisa sve golove dali različiti strijelci.

U drugom susretu su najbolji strijelci bili Loren Fatović i Alexandros Papanastasiou s po tri gola, dok su po dva kod Mladosti dali Marin Dašić i Dario Rakovac.

Vaterpolo, Kup Hrvatske, polufinale:
Jadran - Solaris 12:6
Jug - Mladost 14:7

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatski kup

polufinale

Jadran Split12:6Solaris
Jug AO14:7Mladost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!