Zimski sportovi

Zubčić vrlo dobar šesti nakon prve vožnje u Alta Badiji

Matej Kačan • nedjelja, 19.12.2021.
Zubčić vrlo dobar šesti nakon prve vožnje u Alta Badiji

Hrvatski skijaš Filip Zubčić na vrlo je dobrom šestom mjestu nakon što je odrađena prva vožnja veleslaloma u talijanskoj Alta Badiji...

Treći veleslalom skijaške sezone u muškom Svjetskom kupu na rasporedu je u talijanskoj Alta Badiji, a hrvatski skijaš Filip Zubčić traži pravi rezultat nakon što je izletio u drugoj vožnji u Val d'Isereu.

Zasad hrvatski veleslalomaš stoji vrlo dobro nakon prve vožnje, Zubčić je na šestom mjestu, ali uz dosta prihvatljiv zaostatak od 54 stotinke za vodećim Francuzom Mathieuom Faivreom.

Drugoplasirani je Marco Odermatt s jako malim zaostatkom od samo dvije stotinke, a tu su još i Manuel Feller, River Radamus i Luca De Aliprandini ispred Zubčića.

Poredak je dosta gust te je čak 13 skijaša stalo unutar sekunde zaostatka, a najveće razočaranje prve dionice je Alexis Pinturault koji se prvi spustio niz stazu, a trenutno je deveti.

Zubčić je u ukupnom poretku discipline trenutno 15. s 29 bodova, dok je na vrhu Odermatt s dvije pobjede i maksimalnih 200 bodova. U poretku za Svjetski kup je Zubčić na 20. mjestu zahvaljujući sjajnom rezultatu u slalomu u Francuskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!